Drunkorexia: Den nye spiseforstyrrelsen

Stadig flere unge kvinner dropper å spise og bruker heller sin daglige ”kalorikvote” på alkohol.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Professor Janet Treasure leder avdelingen for spiseforstyrrelser ved Institute of Psychiatry i London, og hun advarer sterkt mot det hun mener er en farlig utvikling.

- Vi har sett unge jenter som blir fullstendig hekta, og det er ekstremt skadelig. Vi ser det oftere i tilfeller av bulimi enn anorexi, men du får uansett kombinasjonen av tomme kalorier uten næringsstoffer og den risikofylte atferden som følge av å være beruset, sier hun til nettutgaven av avisen The Telegraph.

Les også: Vin krymper hjernen

Trenden, som skal ha sin opprinnelse fra USA, sprer seg nå med rekordfart i Storbritannia, men ifølge Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) er ikke dette nytt i Norge.

- Ikke et nytt fenomen- Vi kan vel si at dette ikke er et spesielt nytt fenomen. Det handler om kalorier for alle som lider av spiseforstyrrelser, og mange sparer opp "kalorikvoten" sin når de vet at de skal ut på byen og drikke alkohol, sier rådgiver Kari Jerijærvi ved IKS til DinSide Helse.

Les også: Ungdomsfylla farlig for hjertet

Hun understreker at alkohol kan være spesielt uheldig for personer som allerede sliter psykisk og som har et lite matinntak, og ifølge rådgiveren kan dette være et problem også for gutter og menn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer