Dryppende nese - som blir blodig

Ikke alle setter like stor pris på vinteren.

Mange opplever at kroppen reagerer sterkt når kulda brer seg over landet.  Foto: Colourbox
Mange opplever at kroppen reagerer sterkt når kulda brer seg over landet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren har satt inn for fullt, og med seg fører den ikke bare skiturer i marka og hyggelig innekos foran peisen. Om vinteren blir også mange syke – eller plagene de allerede har blir verre. Mange har sendt inn spørsmål til Lommelegen for å få råd om hva de kan gjøre med vinterplagene sine – her er noen av dem:

Alltid kald

Hun plages med at hun konstant fryser og er kald. I sommer, da alle andre gikk i t-skjorte, måtte hun ha på seg genser eller fleecejakke. Vinteren er selvsagt enda verre, og hun synes at det er fryktelig vondt å gå rundt og fryse hele tiden. Hva kan hun gjøre?

Les legens svar her

Les også: Fryser du? Det kan være fordi du er ensom.

Dryppende nese

Han er plaget av dryppende nese stort sett hele vinteren. Det inntreffer når han kommer inn etter å ha vært ute, og i perioder når han er innendørs. Det kan bli ganske ille, og har til tider resultert i neseblødning. Hva kan dette skyldes?

Les øre-nese-hals-legens svar

Les også: Bra med snørr

Periodevis trist og lei

Hun har en sønn på ti år som noen ganger forteller at han føler seg trist og lei når han våkner om morgenen. Det varer utover dagen, og han sliter med å konsentrere seg på skolen. Han har hatt slike perioder som varer i noen dager av gangen de siste to-tre årene, og det er verst om vinteren. Hva kan årsaken til det være?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer