Du betaler skatt av kundeutbytte

Men også bursdagsgaver og bonuspoeng kan gi deg skatteplikt.

SKATT: Kundeutbyttet fra Gjensidige er ett eksempel på hva du må skatte av, som ikke er inntekt fra din arbeidsgiver.  Foto: BERIT B. NJARGA
SKATT: Kundeutbyttet fra Gjensidige er ett eksempel på hva du må skatte av, som ikke er inntekt fra din arbeidsgiver. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke bare tradisjonell lønn du skatter av. Også en del andre økonomiske fordeler og gevinster regnes som skattbar inntekt.

Blant annet gjelder dette kundeutbyttet fra Gjensidige, som over 800.000 eksisterende kunder fikk utbetalt tidligere i år.

Oppgis uten skatt

Den siste tiden har forsikringsselskapets kundeutbytte blitt markedsført en rekke steder, med en egen kalkulator som viser hvor mye du får i kundeutbytte om du flytter dine forsikringer til Gjensidige.

Her står det ikke informasjon om skattlegging av kundeutbyttet. Denne informasjonen finner du under «spørsmål og svar om kundeutbyttet» på Gjensidiges nettsider.

- I en «utbyttekalkulator» knyttet til en annonsekampanje forteller vi kundene hva de ville fått i utbytte dersom de hadde hatt sine forsikringer hos oss det siste året. Vi mener det er vanlig å oppgi inntekter som bruttobeløp, enten det er snakk om lønn, renter eller utbytte, sier Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige til Dinside.

- Tror du folk er klar over at de må skatte av kundeutbyttet, og burde dette eventuelt komme tydeligere frem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer