Handle på polet i mai?

- Du bør handle denne uka

Vil du unngå å stå i lange køer på polet i forbindelse med fridagene i mai, bør du begynne planleggingen nå, råder Vinmonopolet.

KØ: Fridager i mai kan i verste fall bidra til lange køer på polet, som opplevde årets største dag i forkant av 1. mai i år. Foto: NTB
KØ: Fridager i mai kan i verste fall bidra til lange køer på polet, som opplevde årets største dag i forkant av 1. mai i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før 1. mai, som i år falt på en lørdag, opplevde Vinmonopolet en kunderekord uten like, forteller pressesjef Jens Nordahl til Dinside.

Dermed frykter de dager med mye folk og «monsterkøer» i forkant av de andre fridagene i mai, skriver e24.

- Vi ble tatt litt på senga fredag forrige uke, sier Nordahl til Dinside.

Han kan bekrefte at polene totalt hadde 333 000 kunder i løpet av fredag 30. april, som er den største kundemengden de har hatt på én dagen siden corona traff landet.

Tilsvarende monsterkøer ønsker de å unngå i forkant av Kristi himmelfarts- og 17. mai-helga neste uke.

Alkoholsalg og helligdager

Ifølge alkoholloven kan salg fra Vinmonopolets utsalg skje fra klokka 08.30 til kl. 18.00.

På dagen før søn- og helligdager kan salg skje fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

Dette gjelder ikke dagen før Kristi Himmelfartsdag, som altså har vanlige åpningstider, med ett unntak, ifølge Vinmonopolet: Polet i Vinje i Telemark, som har en egen lokal forskrift på åpningstiden denne dagen.

Vinmonopolet må holde stengt søndager og helligdager, 1. og 17. mai og julaften.

Kok og lange køer

- Veldig mange oppdaget nok litt sent at polene var stengt lørdag 1. mai, sier Nordahl.

Med kommende langhelg i sikte, der Kristi himmelfart er på torsdag, etterfulgt av 17. mai på mandag, kan gi potensielt mye folk på polene på den inneklemte fredagen 14. mai.

- Mulighetene for bra vær kombinert med langhelg gjør at fredagen ligger an til å bli en stor dag. Da er det potensiale for bra kok og lange køer, sier Nordahl.

Han trekker også frem onsdagen fra klokka 14 og lørdag etter klokka 12 som mulige tidspunkter for mye folk.

- Kom denne uka

Vet du at du vil handle inn alkohol til langhelga, oppfordrer Nordahl derimot om å ta unna handelen denne uka.

- Gjør unna innkjøpene denne uka. Vi vil gjerne unngå køer ettersom Norge er ikke friskmeldt. Vi er nødt til å levere på smittevern, og det skal være trygt å handle hos oss, sier Nordahl, som håper folk vil planlegge handelen for å unngå køproblematikk i forbindelse med langhelga.

- Vi skal ikke ta guarden ned og stå i polkø, understreker han.

Kø på godt besøkte butikker

Pleier du å handle på et pol som generelt er godt besøkt, vil det være muligheter for kø på disse i forbindelse med fridagene, tror Nordahl.

Han forteller at flere pol på Østlandsområdet har hatt en salgsvekst 60-70 prosent som følge av coronapandemi og bortfall av grensehandel. Ved enkelte pol i Østfold er salgsveksten på over 100 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer