Du bør kreve prisavslag

Hvilke rettigheter har du dersom noen selger deg et "nytt" produkt som har vært brukt?

LOKKETILBUD: I kundeavisen blir du lokket av en TV til superpris, men det er sjelden det produktet selgeren i butikken vil anbefale deg.  Foto: Colourbox.com
LOKKETILBUD: I kundeavisen blir du lokket av en TV til superpris, men det er sjelden det produktet selgeren i butikken vil anbefale deg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang mistenkt at du har kjøpt et brukt produkt som egentlig skulle vært nytt? Det er nemlig ikke helt uvanlig. En person på DinSides forum har rapportert at han kjøpte en TV fra en nettbutikk, og fant flere bevis på at produktet var brukt.

Blant annet manglet mye av innpakningen, og systemets såkalte service mode viste at TV-en var brukt i minst 13 timer.

Tidligere har vi hørt om blant annet personer som har kjøpt tilsynelatende nye mobiltelefoner, som har vist seg være fulle av ukjente tekstmeldinger (ekstern lenke).

Villedende markedsføring

Å markedsføre et brukt produkt som nytt, er selvfølgelig ikke lov.

- Det er klart villedende å markedsføre et brukt produkt som nytt. Et helt klart brudd på markedsføringsloven, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Gjedrem sier at dersom produktet er åpnet, kan det karakteriseres som en mangel på produktet, noe forbrukeren må bli opplyst om før kjøpet.

- Dette vil meget lett anses som en mangel, og være grunnlag for et prisavslag, sier Gjedrem til DinSide.

Rådgiver Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet er enig i at du i hvert fall bør kreve prisavslag når du opplever å ha kjøpt et brukt produkt som skulle vært nytt. Men kan du gå så langt som å heve kjøpet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer