Du bør lære deg cvc-koden

De tre sifrene bak på kredittkortet ditt er gull verdt - også for svindlerne.

Ikke la hvem som helst se hva som står på kortet ditt. Foto: COLOURBOX:COM
Ikke la hvem som helst se hva som står på kortet ditt. Foto: COLOURBOX:COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du handler på nett, eller gjør en betaling per telefon, kan du bli bedt om å gjengi kortopplysningene dine. Da må som regel utlevere både kortnummer, utløpsdato, navn på kortholder, og verifiseringskoden på kortet.

Verifiseringkoden, også kalt cvc-koden, er de tre siste sifrene bak på de aller fleste kredittkortene. Unntaket er American Express-kort, der verifiseringskoden er trykket på forsiden av kortet, og består av fire siffer.

Koden fungerer i mange tilfeller som en nøkkel til å fullføre en betaling. I prinsippet er det en forsikring om at kjøperen faktisk har kortet i sin besittelse. Det betyr også at du bør være forsiktig med hvem som får tilgang til koden din.

-Lær deg koden!

En av Storbritannias fremste datasikkerhetseksperter, Wendy Goucher, besøkte Norge tidligere i høst for å gi tips til hvordan en best mulig kan sikre seg mot kortsvindel. Rådet fra Goucher var enkelt og greit.

- Lær deg cvc-koden utenat!, sa Goucher.

Hun fortalte at hun flere ganger har sett personer dra frem kredittkortet sitt, for så å ubevisst vise frem kortdetaljer til en hel verden av ukjente mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer