Du bør sjekke at tallene stemmer

Fortsatt usikker på om alt er med på årets selvangivelse?

FRADRAG: Er du usikker på hvilke fradrag du har krav på, kan du prøve Skatteetatens fradragsveileder. Foto: TUVA MOFLAG
FRADRAG: Er du usikker på hvilke fradrag du har krav på, kan du prøve Skatteetatens fradragsveileder. Foto: TUVA MOFLAG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Levering av selvangivelsen nærmer seg med stormskritt, og siste frist er ved midnatt 30. april. For å få et riktig skatteoppgjør, er det derfor viktig å sjekke at tallene stemmer.

- Det er viktig at alle sjekker selvangivelsen sin, og passer på at all inntekt, formue og gjeld er med slik at man ikke betaler for mye i skatt, sier skattedirektør Hans Christian Holte til DinSide.

Han legger til at man bør dobbeltsjekke at fradragene som er forhåndsutfylt er korrekte og fullstendige, og påse at alle fradragene du har rett på har kommet med.

Som DinSide kunne fortelle tidligere denne uken, er det slett ikke alle fradrag som er forhåndsutfylt på selvangivelsen. Får du ikke med de du har krav på, kan det bety flere tusen tapte skattekroner.

Prøv fradragsveilederen

Er du usikker på hvilke fradrag du kan ha krav på, er det verdt å prøve ut Skatteetatens fradragsveileder.

- Fradragsveilederen gjør det lettere å få oversikt over noen av de vanligste utgiftene man kan trekke fra på skatten. Du svarer på noen spørsmål og får opp en liste med fradrag du kan ha krav på, forteller Holte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer