Du bør sjekke pensjonen din selv

Velger du å stole blindt på arbeidsgiveren din, kan det koste deg i tapt pensjon.

PENSJON: Sjekk hva du har i pensjon - i verste fall har du ingen pensjonsordning gjennom jobben, eller du har den dårligste avtalen. Foto: NTB Scanpix
PENSJON: Sjekk hva du har i pensjon - i verste fall har du ingen pensjonsordning gjennom jobben, eller du har den dårligste avtalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I verste fall kan det være 90.000 norske arbeidstakere som ikke har en obligatorisk pensjonsordning - som de har krav på, ifølge Dagbladet (krever innlogging).

Samtidig er det mange norske arbeidtakere som ikke sjekker hvilken pensjonsordning de har gjennom jobben sin.

Det kan koste dem dyrt.

Stoler på arbeidsgiverne

Ifølge en spørreundersøkelse utført av YouGov på vegne av Frende forsikring tidligere i år, sjekker hele 3 av 10 ikke pensjonen sin fordi de stoler på arbeidsgiver. Samtidig har en av tre ansatte innskuddspensjonsordninger er på minimumsnivå, på 2 prosent.

- Ofte vil arbeidsgiver holde kostnadene nede. Hvis det ikke er oppmerksomhet rundt ansattgoder som pensjon og forsikring på arbeidsplassen kan de slippe billig unna, sier pensjonsekspert Tord Tøsse i Frende forsikring i en pressemelding, som ikke råder å stole blindt på arbeidsgiver.

Undersøkelsen viser dessuten at hele 47 prosent føler at de ikke får nok info om pensjonsordningen fra arbeidsgiver.

For å unngå overraskelser, lønner det seg å sette seg inn i hvilken pensjonsordning du har - og se på muligheten for å forhandle frem en bedre pensjonsordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer