Du bør ta med euro i kontanter

Blir det bankkrise i Hellas eller Spania, kan du bli stående uten betalingsmuligheter.

Det kan være lurt å ta med euro i kontanter på ferien, men husk at det kan være begrensninger på hvor mye reiseforsikringen dekker ved tyveri.
Det kan være lurt å ta med euro i kontanter på ferien, men husk at det kan være begrensninger på hvor mye reiseforsikringen dekker ved tyveri. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående krisen i Europa kan ifølge makroøkonom i DNB Kyrre Aamland, føre til bankkrise i Hellas eller Spania. Da gjelder det å være forberedt, om du befinner deg i ett av disse landene som turist.

– Selv om vi ikke tror det blir bankkrise, er risikoen for en kollaps i banksystemene langt større enn tidligere år. Faren for en bankkrise i Spania er noe mindre enn i Hellas, men likevel reell. Derfor lønner det seg å ta ut kontanter i Norge, og ta med seg på ferien, sier Aamland til DinSide.

Bankkort vil bli ubrukelige

En eventuell bankkrise i et av de populære ferielandene, vil nemlig føre til at bankene stenger. Dermed vil du ikke få tatt ut penger i minibankene, og vil kunne slite med å betale med kort.

– Skal man til et av disse landene, bør man ta med noe mer kontanter enn det man vanligvis har med på ferie, og til Hellas bør kontantbeholdningen være noe større enn for de som skal til Spania, sier Aamdal.

Han understreker at man selvsagt må ta i betraktning ulempene ved å reise på ferie med mye kontanter i lommeboken. Blant annet vil de fleste reiseforsikringer kun dekke tyveri av kontanter inntil et visst beløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer