Treningssenter og angrerett ved nettkjøp

Du får 14 dager gratis «prøvetid»

Melder du deg inn på treningssenter på en spesiell måte, har du rett til å gå fra avtalen innen to uker uten å måtte betale noe.

TRENINGSTEST: Dersom du er usikker på om det er inne- eller utetrening som er tingen for deg, eller hvilket treningssenter du skal velge, kan du benytte deg av angrerett og således få et par uker gratis prøvetid på senteret. Foto: Shutterstock/NTB
TRENINGSTEST: Dersom du er usikker på om det er inne- eller utetrening som er tingen for deg, eller hvilket treningssenter du skal velge, kan du benytte deg av angrerett og således få et par uker gratis prøvetid på senteret. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ennå ikke gjort alvor av nyttårsforsettet om å trene mer i 2022, eller lar du deg pirre av treningssenterets innmeldingskampanje mens du venter på bussen?

Samtidig kan det godt hende at vilkårene for innmeldingskampanjen, for eksempel bindingstid, gjør deg usikker på om du vil slå til, siden du ikke vet om treningssenter er stedet for deg.

Da kan du faktisk melde deg inn, trene i to uker og så gå fra avtalen dersom du angrer deg - uten å måtte betale ei krone. Dermed har du 14 dagers gratis «prøvetid» på treningssenteret.

Alltid angrerett - ved nettkjøp

Jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet forklarer at den lovpålagte angreretten gir deg som forbruker rett til å bryte ut av en bindene kontrakt, uten å betale bruddgebyr, så lenge du informerer om dette i løpet av de første fjorten dagene etter du inngikk avtalen.

– Formålet med angreretten er å gi forbrukeren mulighet en til å revurdere kjøpsbeslutninger, særlig hvis disse er gjort på impuls, sier Iversen til DinSide.

– Men denne 14 dagers angreretten gjelder bare så lenge avtalen ikke er inngått fysisk på treningssenteret. Hvis du bestiller på nett eller kjøper medlemskap via telefon- eller gatesalg, vil du ha 14 dagers angrerett på avtalen, forklarer han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer