Egen pensjonskonto (EPK)

Du får kompensasjon om du flytter pensjonskontoen din

Dersom nåværende arbeidsgiver slipper å betale pensjonskontoen din, sparer de ekstra pensjon til deg.

PENSJON: I år kan du samle all pensjonssparingen på én konto. Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer. Video: Michael S. Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egen pensjonskonto (EPK) er siste nytt - den gir deg mulighet til å samle all pensjonen din på én konto, både det du får fra nåværende jobb og det du har fra tidligere arbeidsforhold.

Pensjonen din samles automatisk hos pensjonsselskapet til arbeidsgiveren du har per i dag, eller du kan velge en selvvalgt pensjonsleverandør.

Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet sier til Dinside at du kan «sitte stille i båten» og ta til takke med den pensjonskontoen du får automatisk, eller du kan gjøre et aktivt valg.

Du får kompensasjon hvis du flytter pensjonskontoen

Som sagt, kan du velge å samle pensjonen din hos en selvvalgt pensjonsleverandør.

Velger du en selvvalgt leverandør for den aktive pensjonssparingen, altså den pensjonsopptjeningen du har hos din nåværende arbeidsgiver, vil du få kompensasjon fra arbeidsgiveren til dekning av kostnadene hos den selvvalgte leverandøren, skriver Norsk Pensjon.

Dette er en såkalt «standardkompensasjon». Nåværende arbeidsgiver slipper jo å betale for pensjonsavtalene dine om du velger en annen leverandør, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no, og viser et eksempel på hvordan denne kompensasjonen kan arte seg:

  • La oss si at kompensasjonen er 0,60 prosent og du har mulighet til å flytte til et selskap som bare koster 0,30 prosent.
  • Da vil forskjellen på 0,30 prosent tilfalle deg som ekstra årlig sparing til pensjon, altså 300 kroner ekstra for hver 100 000 kroner som settes inn på kontoen din.

Standardkompensasjonen framkommer ikke på Norsk Pensjon, så du må derfor kontakte arbeidsgivers pensjonsselskap for å få oppgitt hvilken sats som gjelder for deg, ifølge Kvadsheim.

Viktige EPK-datoer

1. februar: Du kan velge om du vil ha EPK hos nåværende arbeidsgiver eller hos selvvalgt leverandør.

1. mai: Frist for å reservere seg mot tvangsflytting av pensjonskapitalbevisene dine til der du har din aktive innskuddspensjon.

Gammel pensjon på din regning

Du må imidlertid fortsatt betale administrasjons- og forvaltningskostnader av tidligere oppspart pensjon, såkalte pensjonskapitalbevis (PKB).

Hvis du har hatt flere arbeidsgivere, kan du ha flere PKB-er, og det lønner seg ofte å slå dem sammen, for da får du bedre oversikt og lavere gebyr - ergo mindre av pensjonen din spises opp av gebyr.

Ønsker du å reservere alle eller noen PKB-er mot samling hos nåværende arbeidsgivers pensjonsleverandør, kan du det. Da beholder du de reserverte PKB-ene hos de ulike pensjonsleverandørene, slik som det er i dag.

Hovedregelen er at innskuddspensjon og PKB-er skal utbetales over minimum ti år og minst til fylte 77 år. Gjelder dette deg, pass på at de små PKB-er står hos en leverandør som ikke tar administasjonsgebyr per avtale. De «gamle» pensjonsleverandørene har nemlig høye gebyr for små PKB-er, ifølge Sættem i Nordnet.

Gjør dette om du ikke samler pensjonen på én konto

Du må ikke samle all pensjonen din på én konto om du ikke vil - men dette må du gi beskjed om innen 1. mai via en reservasjonsløsning på Norskpensjon.no.

- Hvorvidt det er lurt å reservere seg, eller samle pensjonen sin kommer an på prisnivået som pensjonsleverandøren til nåværende arbeidstaker legger seg på i forhold til konkurrentene, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet til Dinside.

- Skulle du ikke ønske å samle pensjonssparingen hos nåværende arbeidsgiver, anbefaler vi likevel de med flere pensjonskapitalbevis å slå dem sammen i én kontrakt. Da unngår du faste gebyr for administrasjon som følger den enkelte kontrakten, fortsetter han.

Derfor kan det være lurt å reservere små PKB-er

Spareøkonom Sættem i Nordnet forklarer at dersom du ønsker å få utbetalt pensjonen din så raskt som mulig, kan det være en fordel å reservere pensjonskapitalbevisene (PKB) mot sammenslåing.

- Det skyldes at små PKB-er blir utbetalt over færre år. Regelverket sier nemlig at utbetalingsperioden kan settes ned til det antall hele år som er nødvendig for at samlet årlig alderspensjon utgjør 20 prosent av folketrygdens grunnbeløp (cirka 20.000 kroner), utdyper han.

- Siden de fleste PKB-er er små, kan de altså utbetales over en kortere periode enn hvis de slås sammen og flyttes inn på pensjonskontoen, fortsetter Sættem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer