Du får mindre i reisefradrag

Regjeringen foreslår å øke bunnbeløpet i reisefradraget fra 16.000 kroner til 22.000 kroner. Det alene betyr økt skatt for mange, men det stopper ikke der.

MINDRE I REISEFRADRAG: 125.000 færre skattytere vil kunne kreve fradraget sammenlignet med dagens regler. Og de øvrige vil få mindre i fradrag. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA
MINDRE I REISEFRADRAG: 125.000 færre skattytere vil kunne kreve fradraget sammenlignet med dagens regler. Og de øvrige vil få mindre i fradrag. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag får du fradrag for kostnader til reiser mellom hjem og fast arbeid som overstiger 16.000 kroner (2015-satser). Du har krav på fradraget uavhengig av dine virkelige utgifter, og fradraget beregnes etter reiseavstand.

Men nå ønsker regjeringen å øke bunnbeløpet, fra 16.000 kroner til 22.000 kroner.

Det betyr at mange som nå er akkurat innenfor bunnbeløpet, kan komme til å miste dette skattefradraget. For alle som er berettiget reisefradrag, betyr dette mer i skatt.

I tillegg økes merverdiavgiften på persontransport fra 8 til 10 prosent, som betyr at reisen blir dyrere for deg som benytter persontransport til jobb.

Legger vi sammen tapt reisefradrag med økt moms på persontransport, betyr dette at du som benytter kollektivtransport til jobb, kommer ekstra dårlig ut av dette forslaget til Statsbudsjett.

SJEKK SELV MED VÅR KALKULATOR: Sjekk hva de foreslåtte endringene i statsbudsjettet for 2016 vil bety for deg

Fradrag uansett

Uavhengig av hvordan du reiser til jobb, kan du få fradraget for reisen. Dette gjelder uansett om du kjører selv, sitter på med andre, har firmabil eller kjører kollektivt. Reiseavstanden beregnes ut fra korteste strekning langs bilvei eller med rutegående transport, bortsett fra fly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer