Du får over 1,6 millioner ekstra

Begynn å spare til pensjon med en gang BSU-kontoen er fylt opp.

Du trenger stor sparegris: Begynner du å spare til pensjonen med en gang muligheten til BSU bortfaller, kan du se frem til en romslig pensjonisttilværelse.  Foto: PantherMedia
Du trenger stor sparegris: Begynner du å spare til pensjonen med en gang muligheten til BSU bortfaller, kan du se frem til en romslig pensjonisttilværelse. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ingen spareprodukter som kan tilby høy avkastning til så lav risiko som BSU. Mange unge er flinke og sparer flittig på BSU-kontoen hver måned. Sparer du maksbeløpet på 20.000 i løpet av et år, tilsvarer det 1.666 kroner per måned.

Er du først inne i en god sparerutine, er det ingen grunn til å slutte når du har nådd maksbeløpet for BSU. Går du direkte over til pensjonssparing, kan du sikre deg en langt mer lukrativ tilværelse som pensjonist. 1.666 kroner i måneden vokser nemlig til over 1,6 millioner innen du skal gå av med pensjon.

Les også: Slik sparer ekspertene til egen pensjon

Hver hundrelapp teller

På Storebrand sine sider finner du en pensjonskalkulator som enkelt viser hvor mye du må spare hver måned for å få pensjonen du ønsker deg.

Det er lurt å tenke gjennom hvor stor økonomisk frihet du ønsker deg som pensjonist. Dersom du vil ha like stor lønn som når du er i arbeid, kan det være behov for egen sparing i tillegg til pensjonen du får fra arbeidsgiver og gjennom folketrygden.

1.666 kroner kan riktignok være et høyere beløp enn mange i 30-årene har råd til å spare. Men selv et lavt månedlig sparebeløp vil komme godt med den dagen du skal gå av med pensjon. Denne pensjonskalkulatoren tar utgangspunkt i middels risiko, med en årlig avkastning på seks prosent. Justert for årlig inflasjon på 2,5 prosent, blir netto avkastning på sparingen 3,5 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer