Du får skattepengene før fellesferien

Leverte du forenklet selvangivelse, og har penger til gode på skatten? Da kan du se frem til en feit ferie. Pengene skal være i din lomme senest siste uka før fellesferien.

Penger igjen på skatten gleder mange i juni.
Bilde: Anne Angelshaug.
Penger igjen på skatten gleder mange i juni.
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer
Publisert

Fellesferien står for døren, med alle utgiftene den fører med seg. Greit nok at de aller fleste får en lønn uten skatt i løpet av sommeren, men skal du ut å reise er det ikke sikkert pengene strekker til likevel.

Er du blant de som betalte for mye skatt i fjor, og som leverte forenklet selvangivelse? Da kan du glede deg over at det før fellesferien kommer et kjærkomment tilskudd til en slunken lommebok.

Når kommer pengene?

Vi har lenge hørt at skattepengene kommer en gang i løpet av juni. Likninga blir lagt it den 23. juni, men når eksakt får vi pengene? Vi ringte likningskontorene i åtte av de største kommunene i Norge, og spurte når deres innbyggere kunne regne med å ha pengene i lomma.

Her er svarene vi fikk:

Oslo: Likningskontoret i Oslo lover at pengene skal være fremme hos Oslo-borgerne før fellesferien. Det vil si før den 10. juli. Pengene blir utbetalt fortløpende fra den 23. juni, og likningskontoret mener de fleste vil ha fått pengen innen 14. dager fra denne dato. Men løftet er altså før fellesferien.

Bergen: - Pengene vil bli utbetalt rundt den 23. juni, og folk kan vente seg å ha dem på konto i løpet av den 26. eller 27. juni, sier likningssjef i Bergen Svein Røynesdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer