Du får strømregning på 5.000 kroner!

E-verkene får ikke lenger lov til å kreve deg for en fjerdedel av beregnet årsforbruk hvert kvartal, men må kreve deg for faktisk forbruk. Det vil gi deg en kjemperegning i januar og særlig i april!

Publisert

Det er stadig dårlig konkurranse i strømmarkedet. Den aktøren i markedet som har færrest av sine tradisjonelle kunder i behold, har fremdeles 76 prosent av kundene som bor innenfor det gamle monopolområdet. Alle andre har altså en større andel enn dette.

Deling

Staten har derfor gjort en uvanlig stor innsats for å stimulere til konkurranse i strømmarkedet. Som eneste bransje er elektrisitetsselskapene pålagt å rapportere inn sine priser til Konkurransetilsynet hver uke. Tilsynet gjør samme dag disse prisene tilgjengelige for media, blant annet DinSide, slik at publikum skal holdes informert om hvor dyr eller billig strømmen deres er.

Siden nettleien stadig er en monopoltjeneste (ingen av oss har mer enn ett nettselskap som har ledning hjem til oss), som er underlagt egne regler, er strømselskapene og nettselskapene nå pålagt å sende ut separate regninger fire ganger i året. Med unntak av dem som bor i distrikter hvor strømselskapene stadig ikke har skilt ut nettet i eget selskap, vil vi alle heretter motta åtte regninger i året.

Ingen a konto

Både strømpriser og forbruk har også tidligere variert med årstiden. Men dette har vi som forbrukere merket lite til. Everket kjenner oss og våre forbruksvaner, og har på bakgrunn av dette hvert år tillagt oss et beregnet årsforbruk. Dette antatte årsforbruket har everket så delt i fire like store regninger. Mot slutten av året har det så vært foretatt en avlesning av måleren for å se hvem som skylder hvem penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer