Du får svi ved spillegjeld

GJELD: En gammel norsk regel sier at det ikke oppstår noen forpliktelse av spill og veddemål. Det er en god nyhet for spillegale nordmenn, men hva sier kredittkort-selskapene? Ikke uventet er de uenige.

Publisert
Sist oppdatert

Den femte januar fortalte vi om Webjuristen.no som hevder at nordmenn som har opparbeidet seg spillegjeld ved å spille på kreditt faktisk kan la være å gjøre opp for seg. For landets kredittkortselskaper kan dette innebære en potensiell tapsbombe.

Begrunnelsen til Webjuristen.no er den gamle regelen som står i straffeloven av 1902, § 12: ”1.ledd - Af Spil og Væddemaal opstaar ingen Forpligtelse, og en Anerkjendelse af derved stiftet Gjæld er uforbindende. ", samt 2. ledd: ”Det samme gjælder Laan eller Forskud, som nogen vidende om Øiemedet har ydet til Brug ved Spil eller Væddemaal."

Reaksjonene på artikkelen har ikke latt vente på seg – og ikke uventet er kredittkortselskapene uenige i tolkningen.

- Du må betale

- Vi synes det er uheldig at det skapes et inntrykk av at man kan la være å betale regningen dersom man har benyttet kortet på spill enten hos kommisjonær eller på internett. Denne bestemmelsen er ikke prøvet i norsk rett, og vi mener det er tvilsomt om den kan komme til anvendelse i forbindelse med generell kortbruk, sier Tine Wollebekk, administrerende direktør i SEB Kort Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer