Regler for prøvetid i ny jobb

Du har kortere oppsigelsestid når du «jobber på prøve»

Men, husk at arbeidsgiver ikke alltid kan kreve at du har prøvetid.

ARBEIDSKONTRAKT: Når du skriver under en ansettelsesavtale er det viktig at du går gjennom og gjør deg kjent med alle punktene, råder Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi. Pensjon, kompetansekrav, lønn og oppsigelse er punkter du bør sjekke nøye, samt om det kreves at du har prøvetid før du får fast ansettelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ARBEIDSKONTRAKT: Når du skriver under en ansettelsesavtale er det viktig at du går gjennom og gjør deg kjent med alle punktene, råder Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi. Pensjon, kompetansekrav, lønn og oppsigelse er punkter du bør sjekke nøye, samt om det kreves at du har prøvetid før du får fast ansettelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste arbeidsgivere har prøvetid for nyansatte.

- Det positive med dette er at arbeidsgiver får mulighet til å vurdere den ansatte i stillingen, og arbeidstaker kan si fra seg stillingen på kort varsel om den ikke passer vedkommende, sier Eva Sørmo, forbrukerøkonom i Norsk Familieøkonomi.

Det er imidlertid viktig å kjenne til reglene knyttet til prøvetid i ny jobb. Her er noen vanlige spørsmål og ekspertenes svar:

Når kan det være prøvetid?

Eller, når kan det ikke være prøvetid? Alle spørsmål om prøvetid besvares i arbeidsmiljøloven:

Arbeidsgiver har rett til å bestemme om du skal ha prøvetid før du blir ansatt.Men, for at avtalen skal være gyldig, må den være skriftlig.Videre må avtalen være inngått seinest én måned etter at arbeidstakeren tiltrådte arbeidsforholdet.

Men, dersom du får fast ansettelse etter et vikariat i en tilsvarende stilling i samme bedrift, kan ikke arbeidsgiver kreve at du har prøvetid før du får fast stilling. Det har Høyesterett bestemt i en dom fra 1996, opplyser Codex Arbeidsrettsadvokater.

En annen høyesterettsdom sier at hvis arbeidstaker får tilbud om en vesentlig annen stilling hos samme arbeidsgiver, kan det gis ny prøvetid med den forutsetning at arbeidstakeren har anledning til å gå tilbake til sin tidligere stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer