Du har krav på ny ferie hvis du blir syk

Sjekk om du kan kreve å få nye feriedager.

HUSK LEGEERKLÆRING: Blir du syk i ferien, må du huske å få legeerklæring om du skal få erstattet feriedagene i ettertid. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
HUSK LEGEERKLÆRING: Blir du syk i ferien, må du huske å få legeerklæring om du skal få erstattet feriedagene i ettertid. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 11. august 2016Ble du syk i løpet av sommerferien, og ble sengeliggende fremfor å ligge på stranda?

Sommeren 2014 ble det gjennomført en endring av ferieloven. Denne kan gi deg rett til ny ferie som erstatning for de tapte dagene da du var syk - allerede fra første dag.

Må ha legeerklæring

Ferieloven sier nemlig følgende om sykdom i ferien:

«Arbeidstaker som har vært helt arbeidsufør i løpet av ferien, kan kreve at et tilsvarende antall virkedager ferie utsettes og gis som ny ferie senere i ferieåret.»

Men det er likevel noen krav som må oppfylles, for at du skal kunne få erstattet disse dagene:

Du må være 100 prosent arbeidsufør for å få krav på dette. Og du må dokumentere dette overfor arbeidsgiver med legeerklæring. Dette gjelder både om du blir syk før, eller i løpet av avtalte feriedager, og om du blir syk i løpet av utenlandsferien. Dersom du blir syk før ferien starter, kan du kreve å få utsatt ferien til senere i året.

Var du ikke hos legen da du var syk i sommer, vil du slite med å få gjennomslag for krav på nye feriedager overfor arbeidsgiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer