Du har krav på skatteklasse 2

Bortgjemt i en henvisning i veiledningen til selvangivelsen kan du finne rettighetene dine til skatteklasse 2 ved delt omsorg.

Publisert
Sist oppdatert

Du visste kanskje heller ikke at foreldre med delt omsorg kan bytte på å bli liknet i skatteklasse 2 annethvert år, og at dette er helt regulert og lovlig?

- Skattedirektoratet har gitt grundig rede for reglene for ligning av foreldre og barn, herunder foreldre med delt omsorgsansvar i vedlagte brosjyre, skriver Finansdepartementet til oss.

- I rettledningen til selvangivelsen er det vist til denne brosjyren i et generelt punkt om hvor man kan finne ytterligere informasjon om skattereglene. Skattedirektoratet vil vurdere om det er behov for ytterligere henvisninger til denne brosjyren i de generelle rettledningene til selvangivelsen, avslutter departementet sitt svar.

Helt nederst i brosjyren, som du også kan finne på nettet, står følgende:

"Skilsmål og separasjon, ektefellene har felles omsorg som er delt dei i mellomHar foreldre som er separert eller skilt felles omsorg (ikkje eineomsorg) for barn, innever ikkje dette at kvar av foreldra kan krevje å bli likna i klasse 2. Klasse 2 blir i slike tilfelle gjeve til den av foreldra som det meste av året har hatt den daglege omsorga for barnet, dvs. den som barnet har budd hos den største delen av året. Har ektefellene fleire barn, må kvart enkelt barn vurderast for seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer