Du har vunnet en million

- Aldri i livet. Det tror jeg ikke noe på!

Hvorfor ikke tro Norsk Tipping når de ringer lørdag kveld? I hvert fall hvis tallene stemmer på internett og tekst-tv. Foto: Kim Jansson
Hvorfor ikke tro Norsk Tipping når de ringer lørdag kveld? I hvert fall hvis tallene stemmer på internett og tekst-tv. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nej, hva fan! Jättesnygt! Malin! Vi är millionärar förr helvete!Svensker er ikke i tvil når de blir ringt opp


- Mange drømmer om at vi skal ringe, men når vi først gjør det tror ingen på det, sier Remo Martinsen, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

Å ringe nye lottomillionærer er antageligvis ikke den verste jobben i verden. Bjørn Takle Friis har skrevet boka "Ikke som andre millionærer - Ja, vi elsker Lotto!". Han beskriver ringejobben som takknemlig oppgave. Selv om de aller færreste tror det er sant når han ringer dem.

- Det virker nesten som om ingen av de 1,5 millioner mennesker som spiller Lotto, er blant den millionen som ser trekningen. De sjekker i alle fall ikke kupongene sine, skriver Takle Friis.

Les også: Vinn i Lotto med DinSide

Forrige uke skrev vi om de sjeldne lottomillionærene som ikke vil ha lottomillionen de har vunnet. En dame nektet å ta imot premien fordi en person som forfulgte henne hadde kjøpt kupong i hennes navn. En annen dame var redd hun måtte snakke med sin blivende eksmann på grunn av premien, og ville derfor ikke ta den imot.
Les hvordan det gikk med premienekterne her

Tror de tulleringer

- De vi ringer til er veldig ofte på hytten. Det må være skinnsykt mange hytter i dette landet, skriver Takle Friis.

Grunnen til at Takle Friis kaller fritidsboligen for hytten, og ikke hytta, er fordi han er bergenser. Å ringe nye millionærer av bergensk herkomst, er da problematisk. De tror ham ikke. Hvorfor ringer en bergenser fra Hamar liksom? "E det deg, Piddi? Gje deg! Tror du ikkje eg hører kem det e? La gå!"

Selv etter at han ber dem sjekke tallene på TVen eller nettet, så er de ofte skeptiske.

Selv om enkelte tror Norsk Tipping er kompiser som tulleringer lørdag kveld, så er ikke det uten grunn. Norsk Tipping blir stadig ringt opp av folk som lurer på om det er sant at de har vunnet? Da viser det seg stort sett at noen har tullet med dem.

Les også: Her er lotterisvindlerne

Takle Friis skriver at det ikke ligger i nordmenns natur å være godtroende, mens svensker ikke tviler på at de er blitt millionærer: "Nej, hva fan! Jättesnygt! Malin! Vi är millionärar förr helvete!"

Ringer fra skjult nummer

- Etter trekningen ringer vi de som har vunnet over en million. Vi ringer fra skjult nummer, og derfor er det mange som ikke tar telefonen, sier Martinsen.

Før Norsk Tipping ringer nye lottomillionærer dobbelt- og trippelsjekker de at de ringer riktig person. Dessuten ber de den nye lottomillionæren finne frem spillekortet og kupongen.

- Hvis de ikke tror oss, noe som skjer nesten hver gang, prøver vi å overbevise dem ved å bruke opplysningene vi har. Navn, hvor de spilte, hvor mye de spilte for, og lignende. Noen ganger gir vi dem telefonnummeret vårt så de kan sjekke det og ringe oss opp, sier Martinsen.

Spesielt når de ringer nye lottomillionærer etter vikinglottotrekning på onsdager, blir de ikke trodd. For det er ikke så mange som ser trekningen på onsdager.

Sjalu ektefeller

Det som muligens kan gjøre det enda vanskeligere å tro Norsk Tipping når de ringer, er fordi de ikke presenterer seg, hvis det ikke er vinneren som tar telefonen.

En bergensfrue fortalte meg at hun syntes det var utidig å ringe lørdag kveld midt i middagen, selv om det gjaldt penger.Remo Martinsen, Norsk Tipping


- Vi presenterer oss ikke for barn og ektefelle. Det er på grunn av taushetsplikt, slik at vinneren kan velge å ikke fortelle noen andre om premien, sier Martinsen.

Fordi Martinsen ikke presenterer seg er det ikke alltid han får snakke med vinneren. Det finnes nok skeptiske ektefeller og barn.

- De krever at vi sier hvem vi er, men det kan vi ikke. Noen lurer på hvem i alle dager som ringer lørdag kveld uten å presentere seg. Da pleier jeg å si at jeg skal fortelle rette vedkommende en hyggelig nyhet, sier Martinsen.

En gang ringte han en dame som akkurat hadde blitt millionær. Ektemannen hennes tok telefonen, og ble ganske skarp og mistenksom mot Martinsen. I etterkant ringte ektemannen opp og beklaget.

Enkelte nye lottomillionærer har bare lagt på når Norsk Tipping har ringt.

Millionær på en onsdag?

- Når vi ringer etter trekning onsdag kveld og forteller noen at de har vunnet 13,7 millioner, da synker det sjelden inn. En jeg ringte hadde til og med kvitteringen i hånda, men han trodde meg ikke, sier Martinsen.

Les også: Det kan være farlig å vinne i Lotto

Det er ingen tvil om at folk reagerer forskjellig når Norsk Tipping ringer lørdag kveld. Takle Friis forteller i lottoboka om en Oslo-mann som umiddelbart ikke klarte å glede seg over gevinsten. Dette fordi han var så bekymret over mye av premien som kunne gå bort til skatt, og hvor mye av premien som kom til å gå bort til skatt i årene fremover. En dame fra Bergen satte gammeldags folkeskikk foran lottomillionen.

- En bergensfrue fortalte meg at hun syntes det var utidig å ringe lørdag kveld midt i middagen, selv om det gjaldt penger, sier Martinsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer