Angrerett på strømavtale:

Du kan angre på strømavtalen

Også dersom du har inngått en avtale med fastpris.

FORTSATT DYRT: De høye strømprisene har fått mange til å bli mer bevisste på strømavtalen sin denne vinteren. Foto: Miguel Á. Padriñán / Pexels
FORTSATT DYRT: De høye strømprisene har fått mange til å bli mer bevisste på strømavtalen sin denne vinteren. Foto: Miguel Á. Padriñán / Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De høye strømprisene i vinter har fått mang en nordmann til å bli svett i panna, og mange har nok tatt en ekstra kikk på strømavtalen de har for å se om det finnes bedre tilbud.

Flere har latt seg friste av strøm med fastpris, og flertallet av dem som var tidlig ute med det har tjent bra på det gjennom vintermånedene. Ja, faktisk er det gjeldende måned som til nå har den høyeste gjennomsnittlige spotprisen – 262 øre per 6. mai.

Men i dag ligger de rimeligste fastprisavtalene langt over det de gjorde i høst. «Den som bare hadde …» og så videre.

14 dagers angrerett

Dersom du har byttet strømavtale, enten det er til en ny spotprisavtale, en med fastpris eller av en annen sort, gjelder angrerettloven også her.

Ifølge angrerettloven har du nemlig 14 dager på deg til å angre et kjøp som ikke er gjort i selgerens lokaler, for eksempel via telefonsalg, salg på døra eller via Internett.

Og dersom selgeren ikke informerer deg om angreretten (som regel i form av et skjema du får på e-post eller på papir) gjelder den faktisk i 12 måneder. Skulle du få angrerett-informasjonen etter at kjøpet er inngått, utløper angrefristen 14 dager fra du mottok informasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer