Du kan betale for ferdigskrevet jobbsøknad

Karriereveileder: - Kan bli oppfattet som lureri

KAN KJØPES: Dersom man ikke vil skrive sin egen søknad eller CV, så finnes det folk som gjør det for deg - mot betaling. (Dette bildet er bare en illustrasjon - og er ikke kjøpt.) Foto: BERIT B. NJARGA
KAN KJØPES: Dersom man ikke vil skrive sin egen søknad eller CV, så finnes det folk som gjør det for deg - mot betaling. (Dette bildet er bare en illustrasjon - og er ikke kjøpt.) Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med et arbeidsmarked som stadig blir tøffere, kan det være fort gjort å havne bakpå dersom ikke søknaden eller CV-en din er av høy nok kvalitet.

Mens de fleste får hjelp av venner, familie, NAV eller lignende til å se over søknaden, så går noen til verdens største markedsplass, internett, og kjøper ferdigskrevne dokumenter.

LES OGSÅ: Dropp disse ordene i jobbsøknaden

- Kan oppfattes som lureri

- Jeg er fundamentalt mot at noen andre skal skrive CV-en eller søknaden for deg, sier Gisle Hellsten, leder for karrieresenteret til Universitetet i Oslo.

Han mener at selv om alle har godt av å søke hjelp hos eksperter og karriereveiledere, så bør man heller fokusere på å lære seg å skrive søknaden selv.

- CV-er og søknader man ikke har forfattet selv, kan oppfattes som lureri av arbeidsgiver, sier Hellsten og kommer med et eksempel:

- Hvis du skal skrive søknaden på engelsk, men ikke er så god, og får noen som har det som morsmål til å skrive det for deg, så har du innledet hele prosessen med en bløff. Da kan du risikere å bli avslørt i en språkprøve.

Hellsten understreker likevel at han ikke synes det er moralsk galt å kjøpe ferdigskrevne CV-er og søknader, men han mener at jobbsøkere har mye å tjene på å lære seg sjangeren selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer