Du kan bli feit av å trene

Halvparten av oss reagerer negativt på trening.

Ikke alle opplever at kiloene renner av etter trening. For noen ender vektnåla faktisk med å peke oppover.  Foto: colourbox.com
Ikke alle opplever at kiloene renner av etter trening. For noen ender vektnåla faktisk med å peke oppover. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mange som halvparten av oss går ikke ned i vekt når vi trener, og noen blir faktisk fetere av å trene. Det viser en ny britisk studie, ifølge nettmagasinet I Form.

Les også: Trener du til ingen nytte?

Trener du mye og ofte, men opplever likevel at vektnålen står på stedet hvil? Da kan det være at du er en såkalt non-responder, som ifølge forskerne bak en ny studie er personer hvis vekt ikke reagerer på trening.

Går opp i vekt

I den ferske studien som ble utført ved universitetet i Leeds i Storbritannia, fant forskerne at trening ikke hadde noen effekt på vekten hos hele 50 prosent av deltakerne. Desto mer urovekkende var det imidlertid at 15 prosent viste seg å gå opp i vekt når de trente.

Les også: Slankere med hjernen på lag

Grunnen skal ifølge forskerene være at kroppen kompenserer for treningen på forskjellige måter. Forskerne fant at følgende skjer hos personer som opplever å gå opp i vekt til tross for at de trener: Stoffskiftet synker og de har et spesielt sterkt sug etter fet mat, som gjør at de spiser mer.

Det er imidlertid ingen grunn til å si opp medlemskapet på treningsstudioet, forsikrer de britiske forskerne. Det finnes nemlig måter å lure kroppen på, som gjør at den forbrenner fett selv om man er en såkalt non-responder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer