Du kan bli flådd

Vurderer du hårfjerning med laser? Du kan tape tusenvis av kroner om du ikke sjekker pris. Se DinSides pristest.

Lei av høvel? Flere og flere tyr nå til hårfjerning med laser. Illustrasjonsfoto: Colourbox          Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Lei av høvel? Flere og flere tyr nå til hårfjerning med laser. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En kan forvente 30-60 prosent hårreduksjon med tre til fem behandlinger.Lege Kjetil Guldbakke


Klærne har blitt lettere og lysere, leggene mer nakne og bikiniene har blitt dratt ut fra bakerst i klesskapet. Sommeren er endelig her, men for mange betyr det også mer tid på badet for å bli kvitt uønskede hår på legger, bikinilinje og andre irriterende plasser.

Er du lei av barbering, voks og hårfjerningskrem, kan hårfjerning med laser gi en langvarig effekt. Men det kan koste deg dyrt.

Les også: Hva koster silikonpuppene?

Fra 2.200 til 4.400

Vi har laget en pristest på noen tilfeldig valgte klinikker rundt om i landet. Merk at dette på ingen måte er noen kvalitetstest og at vi kun har gått på priser.

Vi har sjekket prisene for behandling av legger og bikinilinje. Selv om man trenger tre til fem behandlinger for best resultat, er prisene per behandling. På enkelte klinikker reduseres prisen etter flere besøk.

Fana Medisinske Senter i Bergen har en startpris på 4.400 kroner for behandling av hårfjerning på legger, noe som gjør dem dyrest i pristesten.

Medisinsk Hudklinikk AS på Hamar er den desidert dyreste på behandling av bikinilinjen, med en startpris på 3.000 kroner. Jo større område som skal behandles, jo dyrere blir også behandlingen.

Medisinsk Hudklinikk AS har i ettertid ringt DinSide Helse og gitt oss beskjed om at prisen som var oppgitt til oss over telefon på hårfjerning av leggene ikke stemmer. Vi har nå korrigert tabellen for prisen klinikken har gitt oss i ettertid.

Den billigste klinikken vi fant, var Ellipse Klinikken i Oslo, som har en startpris på 2.200 kroner for behandling av legger, og en startpris på 1.000 kroner for bikinilinjen. Du kan altså spare opptil 2.200 og 2.000 kroner på å velge billigste klinikk – og dette kun på én eneste behandling.

Etter fire behandlinger, vil du altså spare 8.800 på legger og 8.000 kroner på bikinilinjen ved å velge en billigere klinikk.

FÅ FULL PRISOVERSIKT HER

Lei av høvel? Flere og flere tyr nå til hårfjerning med laser. Illustrasjonsfoto: Colourbox          Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Lei av høvel? Flere og flere tyr nå til hårfjerning med laser. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Ulike lasere

Som med de fleste kosmetiske behandlinger, finnes det også flere ulike apparater med lasere og bølgelengder som kan brukes for å fjerne hår. Mange klinikker hevder at de har det aller nyeste innenfor hårfjerning med laser. Det kan derfor være lurt å lese litt mer om de ulike lasertypene før du bestemmer deg for hvilken klinikk du skal velge.

Les også: Prisen for et hvitt smil

- Lasere ødelegger hårrøttene ved en teori som kalles selektiv fototermolyse. Prinsippet er at man ødelegger hårrøttene uten å skade omliggende hud, sier Kjetil Guldbakke, som er lege på St Olavs hudavdeling, til DinSide Helse.

Illustrasjonsfoto: Ellipse Klinikken Foto: Illustrasjonsfoto: Ellipse Kli
Illustrasjonsfoto: Ellipse Klinikken Foto: Illustrasjonsfoto: Ellipse Kli Vis mer


- Hårreduksjon, ikke hårfjerning


Guldbakke sier at hårfjerning med laser er det mest effektive behandlingsalternativet på markedet i dag:

- Men vi snakker om hårreduksjon, og ikke hårfjerning. En kan forvente 30-60 prosent hårreduksjon med tre til fem behandlinger. Mange går til vedlikeholdsbehandling en gang i året. Effekten bedres ved gjentatte behandlinger, fortsetter han.

Lege med kompetanse

Guldbakke mener det er viktig at man lar seg behandle på en klinikk som har lege med spesialkompetanse. Men han er også enig i at pris er viktig når man velger en slik behandling.

Hårfjerning

Vurderer du å ta hårfjerning med laser? (Avsluttet)
Ja, jeg vurderer å bruke penger på laserbehandling.(58%) 1219
Nei, jeg bruker heller høvel, voks eller hårfjerningskrem.(18%) 378
Nei, jeg lar det heller vokse fritt.(12%) 253
Jeg har allerede fjernet hår med laser og synes det var effektivt.(8%) 162
Jeg har prøvd laser, men synes ikke det var noe for meg.(4%) 84
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Han sier at all laserbehandling involverer en viss risiko, og at noen kan få bivirkninger av behandlingene:

- Den største risikoen ved laserbehandling er pigmentforandringer i huden. Både økt mengde pigment og redusert mengde pigment kan forekomme. Dette er vanligere blant de med mørk hudtype eller hvis man er veldig solbrun. Det er uvanlig at pigmentforandringene blir permanente, men det kan ta flere måneder å komme tilbake, sier han.

En ideell kandidat for laserbehandling har lys hud og mørkere hår, mener Guldbakke.

Les også: Billige, glatte kropperVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer