Du kan bli syk av boliglånet

Ny rapport: Stress på grunn av boliglånet kan skade helsen din. Nå etterlyser eksperter tiltak.

Publisert
Sist oppdatert

Å eie sitt eget hjem er en drøm for mange, men nå advarer forskere fra British Medical Association: Problemer med avbetalingene kan gjøre deg syk, mener de.

Professor Roger Burrows, som er en av forskerne bak rapporten, sier at problemene med å miste hjemme sitt ikke bare må ses på som økonomiske.

- Hele prosessen fra man henger etter med avbetalingene til huset må selges kan ta 12 til 18 måneder, noe som er en lang tid å være stresset på.

- Alkoholkonsumet og røykingen øker i løpet av den perioden, og det samme gjør sjansene for forholdsbrudd. Risikoen for å bli involvert i bilulykker øker også, sier han til British News.

Ekspertene bak rapporten anbefaler at det startes en gruppe som jobber med boliglånsrelaterte helseproblemer.

- Vi må sette inn ressurser så det finnes et sikkerhetsnett når det går galt, sier Burrows.

Utredningssjef Dag Refling i Huseiernes landsforbund har ikke ny statistikk på hvor mange tvangssalg av boliger det er i Norge, men tror ikke det er et like stort problem her som i England.

- Jeg har ikke inntryk av at problemer med boliglånet er den største bøygen om dagen, men det er klart at god rådgivning er veldig viktig for mennesker som kommer opp i en slik situasjon, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer