Du kan bli tjukk av å jobbe

Er du lei av jobben din? Synes du timene går tregt? Da bør du passe vekten.

Publisert
Sist oppdatert

Folk som sliter på jobben har økt risiko for å legge på seg, viser ny forskning.

Finsk studieHvorfor det er slik er fremdeles ikke sikkert. Lar folk jobbproblemene sine påvirke handlelisten? Er de for slitne til å lage sunn mat på fritiden? Eller småspiser de i løpet av arbeidstiden? Forskerne vet ikke.

Studien er publisert i International Journal of Obesity. Den besto av mer enn 7000 kvinner og omtrent 1800 menn. Alle deltakerne jobbet i myndighetene i Helsinki, Finland. De ble spurt om de hadde lagt på seg i løpet av det siste året. I tillegg rapporterte de antall timer de jobbet per dag og om de var lei av jobben.

Arbeidstrettheten var høy blant 15 prosent av kvinnene og 13 prosent av mennene. Fem prosent av mennene og 13 prosent av kvinnene jobbet mye overtid. Dette ble forbundet med vektøkning. 24 prosent av kvinnene og 19 prosent av mennene hadde opplevd vektøkning det siste året.

Erstatter sunn matForskerne vet ikke om funnene gjelder hos andre grupper i befolkningen. De vet heller ikke hvor mye deltakerne spiste og hvor mye de trente.

- De som rapporterte arbeidstretthet kan også være for trøtte til å vurdere en sunn diett og forberede sunne måltider, sier Tea Lallukka, en av forskerne, i studien i følge WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.