Du kan ende opp med hele regninga

- Vilkårene er urimelige, mener Forbrukerombudet.

FÅR KRTIKK:  Forbrukerombudet mener Danske Banks vilkår for MobilePay er urimelige.
FÅR KRTIKK: Forbrukerombudet mener Danske Banks vilkår for MobilePay er urimelige. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har den siste tiden skrevet mye om de ulike mobilbetalingsløsningene på markedet - blant annet nykommeren MobilePay.

Forbrukerombudet har også hatt disse løsningene under oppsyn, og etter en gjennomgang av avtalevilkårene til MobilePay, har Forbrukerombudet funnet flere områder de reagerer på.

Hvis ikke du sperrer MobilePay rett etter du mister mobilen, kan du faktisk ende opp med hele regninga hvis noen misbruker betalingsappen.

LES OGSÅ: Hva er best av Vipps, mCash eller MobilePay?

Urimelige vilkår

Forbrukerombudet ser på flere av vilkårene som brukerne må godta, som urimelige og problematiske.

Det er blant annet snakk om at selskapet krever at kunden skal oppbevare sin mobile enhet slik at andre ikke får tilgang til den, og at låsekoden ikke må være tilgjengelig for andre.

– Dette er vilkår som er strengere enn loven åpner for, spesielt om det fører til økonomiske tap for kunden, sier fagdirektør Jo Gjedrem i en pressemelding.

Forbrukerombudet mener dette kan være et for strengt vilkår, siden det er svært vanlig å låne bort mobilen sin til for eksempel familie og venner for å vise bilder eller låne bort en telefonsamtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer