Fordeler og ulemper med fondssparing

Du kan få bedre avkastning dersom du tar mer risiko

Vanlige bankinnskudd er, derimot, lettere å forstå for folk flest, mener Finansportalen.

HVOR SKAL PENGENE PLASSERES?: Bankene markedsfører flere ulike spareløsninger tilpasset folk i forskjellige livssituasjoner, og det kan være vanskelig å finne ut hvordan du skal spare pengene dine. Foto: David Pereiras/Shutterstock/NTB Scanpix.
HVOR SKAL PENGENE PLASSERES?: Bankene markedsfører flere ulike spareløsninger tilpasset folk i forskjellige livssituasjoner, og det kan være vanskelig å finne ut hvordan du skal spare pengene dine. Foto: David Pereiras/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Spareløsninger er den store snakkisen om dagen, og de store nyhetene fra i fjor høst er aksjesparekonto (ASK) og relanserte individuell pensjonssparing (IPS).

Finansbransjen og regjeringen ønsker å stimulere flere til å spare ved å tilby gustige skatte- og overgangsregler.

- De ulike spareordningene svarer på ulike behov, så er det opp til folk selv å vurdere om noen av ordningene passer for dem eller om de foretrekker å spare på annen måte, sier statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet.

Dinside har gjort sitt beste for å informere deg om de ulike spareløsningene, slik at du skal kunne ta et best mulig valgt for hvordan du forvalter pengene dine.​

Men er fondssparing det beste alternativet, eller undervurderes den gode, gamle bankkontoen?

Fondssparing kan slå begge veier

Elisabeth Realfsen i Finansportalen erfarer at fondsandeler generelt er vanskeligere å forstå enn bankinnskudd, gjerne også mindre transparente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer