Du kan få billigere SMS

Fire datastudenter ved Høgskolen i Tomsø har laget et system som gjør at SMS-prisen reduseres ned til en tiendedel av dagens pris.

Publisert
Sist oppdatert

- Ringetoner og logoer som folk i dag betaler mellom 10 og 30 kroner for, vil vi i fremtiden kunne tilby for tre kroner stykket, sier de fire studentene Kristian R. Solheim, Knut K. Johansen, Vegard Jensvoll og Stein Gunnar Bakkeby til Tromsø-avisa Nordlys.

Nytt program

De fire studentene presenterte nylig prosjektoppgaven gjort på oppdrag for Telenor. De har i løpet av det siste året arbeidet med å lage et program som gjør mobiltelefoner og datamaskiner kan kommunisere. Resultatet skal bli billigere SMS.

- Når du sitter på en holdeplass og sender tekstmeldingen «Når går neste buss rute 24 fra sentrum?» vil du umiddelbart få svar. Eller arbeidsgiveren din kan sende ut vaktplanen på mobiltelefon hver uke. Eller du kan lagre avtaler på Internett og få påminnelse en time før, sier Knut Johansen til Nordlys.

Disse tjenestene finnes allerede på markedet, men prisene er opptil ti ganger dyrere enn prisene studentene ved Høgskolen i Tromsø har lagt opp til. Deres teknologi baserer seg på en vanlig datamaskin, en kabel og en mobiltelefon.

Les mer:Tromsø-studentenes nettpresentasjon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer