Du kan få billigere SMS

Fire datastudenter ved Høgskolen i Tomsø har laget et system som gjør at SMS-prisen reduseres ned til en tiendedel av dagens pris.

Publisert
Sist oppdatert
Stig Gunnar Bakkeby

Foto: Java SMS Foto: Java SMS
Stig Gunnar Bakkeby

Foto: Java SMS Foto: Java SMS Vis mer
Knut Kristian Johansen

Foto: Java SMS Foto: Java SMS
Knut Kristian Johansen

Foto: Java SMS Foto: Java SMS Vis mer
Kristian R. Solheim

Foto: Java SMS Foto: Foto: Java SMS
Kristian R. Solheim

Foto: Java SMS Foto: Foto: Java SMS Vis mer
Vegard Jensvoll

Foto: Java SMS Foto: Java SMS
Vegard Jensvoll

Foto: Java SMS Foto: Java SMS Vis mer


- Ringetoner og logoer som folk i dag betaler mellom 10 og 30 kroner for, vil vi i fremtiden kunne tilby for tre kroner stykket, sier de fire studentene Kristian R. Solheim, Knut K. Johansen, Vegard Jensvoll og Stein Gunnar Bakkeby til Tromsø-avisa Nordlys.

Nytt program

De fire studentene presenterte nylig prosjektoppgaven gjort på oppdrag for Telenor. De har i løpet av det siste året arbeidet med å lage et program som gjør mobiltelefoner og datamaskiner kan kommunisere. Resultatet skal bli billigere SMS.

- Når du sitter på en holdeplass og sender tekstmeldingen «Når går neste buss rute 24 fra sentrum?» vil du umiddelbart få svar. Eller arbeidsgiveren din kan sende ut vaktplanen på mobiltelefon hver uke. Eller du kan lagre avtaler på Internett og få påminnelse en time før, sier Knut Johansen til Nordlys.

Disse tjenestene finnes allerede på markedet, men prisene er opptil ti ganger dyrere enn prisene studentene ved Høgskolen i Tromsø har lagt opp til. Deres teknologi baserer seg på en vanlig datamaskin, en kabel og en mobiltelefon.

Les mer:
Tromsø-studentenes nettpresentasjon

Fremtidsvyer

De fire studentene ved Høgskolen i Tromsø har vyer for fremtiden: De håper på at oppfinnelsen deres vil gi dem et levebrød-

- Først og fremst vil vi tilby SMS-tjenester til næringslivet og kanskje etter hvert til privatmarkedet.

Også oppdragsgiveren, Telenor, er fornøyde med ungguttenes innsats:

- Vi er svært fornøyde med jobben de har gjort forteller rådgiver Tron Walseth ved Telenor Forskning og utdanning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer