Kontokreditt

Du kan få dagpenge-forskudd fra banken

Flere banker tilbyr kontokreditt. Hva betyr det, og er det et noe du bør benytte deg av? Eksperten har et klart råd.

TILBYR FORSKUDD: Nav tilbyr forskuttering av dagpenger, men bankene har også sine tilbud, nemlig om kontokreditt. Les hva du bør velge i saken under. Foto: NTB Scanpix/skjermdump.
TILBYR FORSKUDD: Nav tilbyr forskuttering av dagpenger, men bankene har også sine tilbud, nemlig om kontokreditt. Les hva du bør velge i saken under. Foto: NTB Scanpix/skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke kunne Arbeids- og sosialdepartementet opplyse overfor Dinside at regjeringen åpner for forskuttering av dagpenger til de som ønsker det.

Dette betyr i praksis at de som har søkt om dagpenger fra Nav og oppfyller kravene for å motta denne støtten, videre kan søke om forskuddsutbetaling. Det er frivillig å søke om forskuttering.

De første som søkte om dagpenge-forskuttering etter at skjemaet ble tilgjengelig mandag 30. mars, kan regne med å få pengene inn på konto i løpet av fredag 3. april.

Kontokreditt kan være en annen løsning

Men, visste du at flere banker også tilbyr en form for forskuttering, såkalt kontokreditt?

- Mange må vente lenge på dagpenger fra Nav, og de som ikke har buffer, kan komme i pengeskvis, sier siviløkonom Hallgeir Kvadsheim til Dinside.

- Enkelte banker har åpnet for at kunder kan trekke lønnskontoen sin ganske langt ned på minussiden, slik at du kan leve mens du venter på dagpenger. Når dagpengene kommer inn, fylles kontoen opp igjen, og minusbeløpet annulleres etter 30 dager, forklarer Kvadsheim videre.

Kontokreditt er altså på en måte et kredittkort som betales automatisk når kontoen fylles opp igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.