Du kan få fradrag på skatten om du har tatt opp lån, byttet bank eller refinansiert

Har du betalt omkostninger til banken, takstmann eller andre i forbindelse med lån? Dette kan du føre som fradrag, men du må selv huske det!

BYTTET BANK, TATT OPP MER LÅN ELLER REFINANSIERT? Da kan du kreve fradrag på skatten. Men du må selv huske det og spore opp beløpene. Er du i tvil? -Før det opp, sier forbrukerøkonomen. Foto: BERIT B. NJARGA
BYTTET BANK, TATT OPP MER LÅN ELLER REFINANSIERT? Da kan du kreve fradrag på skatten. Men du må selv huske det og spore opp beløpene. Er du i tvil? -Før det opp, sier forbrukerøkonomen. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvangivelsen er ute, og mange har allerede vært inne og sjekket om de får igjen på skatten eller om du må betale restskatt. Selv om veldig mye kommer ferdig utfylt fra Skatteetaten og mange faktisk ikke engang sjekker selvangivelsen, er det tilrådelig å sjekke om opplysningene stemmer.

LES OGSÅ: Fradragene alle samboere må sjekke

For på tross av at Skatteetaten vet veldig mye om deg, er det også veldig mye Skatteetaten ikke vet om deg. Som at du har lang reisevei og dermed kan ha krav på reisefradrag i forbindelse med reise til og fra jobb. Kanskje kan du også kreve fradrag for omvei for å levere barn til barnepass. Har du tatt opp nytt lån, byttet bank eller refinansiert lån i løpet av 2015, bør du også være særskilt oppmerksom:

Usikker? - Før det opp!

Har dette medført utgifter, som for eksempel at du har betalt en takstmann for en ny takst - eller du har betalt for etableringsgebyr i banken, er dette noe du kan føre som fradrag på selvangivelsen.

- Jeg tror absolutt dette kan være relevant for mange i en tid der flere bytter bank og mange bytter bolig. I tillegg er det mange som låner opp på boligen for eksempel for å kjøpe seg bil eller pusse opp. Hvis banken har tatt seg betalt for dette, som regel i form av et nytt etableringsgebyr, kan det gi fradrag på skatten, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer