Dine rettigheter om TV 2 forsvinner fra Canal Digital

Du kan få gratis Sumo om TV 2 forsvinner

Og du kan få krav på å både vrake bindingstider og få penger tilbake.

KAN FORSVINNE: TV 2 og Canal Digital forhandler nå om en ny avtale. Blir de ikke enige, kan alle Canal Digital-kundene miste TV 2 sine kanaler. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN FORSVINNE: TV 2 og Canal Digital forhandler nå om en ny avtale. Blir de ikke enige, kan alle Canal Digital-kundene miste TV 2 sine kanaler. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kunder av Canal Digital på både kabel og parabol risikerer å miste TV 2 sine kanaler. TV 2 og Canal Digital forhandler nemlig om en ny avtale, uten å bli enige.

Blir de ikke enige i løpet av fredag, går kanalene i svart.

Å miste TV 2 vil utgjøre stor forskjell i mange norske TV-stuer, så mange kunder spør seg: Kan Canal Digital bare uten videre fjerne kanalene? Og kreve like mye betalt?

Svaret er heldigvis nei.

Kan be om erstatning

– Hvis TV-kanaler som er viktige for deg forsvinner, vil du kunne ha rett på både kompensasjon og å kunne gå fra avtalen, forteller Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Å gå fra avtalen betyr å kunne si opp abonnementet selv om du er i en bindingstid. Kompensasjon kan være aktuelt om du får ekstrautgifter for å se på TV 2 om Canal Digital ikke klarer å levere.

– TV 2 tilbyr gratis adgang til nettjenesten TV 2 Sumo for alle Canal-Digitalkunder. Det er en god løsning for de aller fleste, forklarer Høst.

– Men for dem som ikke har bredbånd, eller får ekstrautgifter på grunn av kostbar datatrafikk, vi man kunne kreve ekstrautgiftene dekket av Canal Digital.

Vil sette ned prisen

Ikke alle har muligheten til å strømme TV. Også å bytte TV-leverandør er langt enklere sagt enn gjort for mange.

Men om TV 2-avtalen går skeis, lover Canal Digital at kundene deres ikke skal betale like mye som de gjør i dag.

«Dersom du ikke får et fullt TV-tilbud, skal du selvsagt ikke betale full pris. Mer detaljer må vi komme tilbake til dersom det skulle bli aktuelt» skriver Canal Digital på nettsidene sine.

Kan få gratis Sumo

Som nevnt vil TV 2 eventuelt tilby gratis strømming av «grunnpakke»-tilbudet deres gjennom TV 2 Sumo-tjenesten.

«For at seerne, som er en uskyldig tredjepart, ikke skal bli så hardt rammet av konflikten vil alle Canal Digitals kunder få direkte tilgang til alle kanalene i TV 2s grunnpakke gjennom TV 2 Sumo» skriver TV 2.

Dette er altså hvis ikke partene kommer til enighet, og TV 2 forsvinner for Canal Digital-kundenes TV-skjermer. Nærmere instruksjoner skal da bli gitt om hvordan kundene får tilgang.

«Hvor lenge kan Telenor/Canal Digital-kundene bli uten TV 2-kanalene?» spør TV 2 seg selv på informasjonssiden sin.

«Vi vet dessverre ikke hvor lenge dette vil vare» svarer de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer