Du kan få klamydia på øyet

I denne artikkelen lærer du to ting: Ta en klamydiatest, og ikke klø deg på øyet.

SLIK KAN DET SE UT: Dette nærbildet viser akutt klamydia på øyet. Røde, hovne og rennende øyne er vanlige symptomer.Les hvordan du får det i saken under. Foto: Science Photo Library
SLIK KAN DET SE UT: Dette nærbildet viser akutt klamydia på øyet. Røde, hovne og rennende øyne er vanlige symptomer.Les hvordan du får det i saken under. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At du kan få klamydia gjennom ubeskyttet sex er nok ikke nytt for de fleste. Men visste du at du faktisk kan få klamydia på øyet?

Det er heldigvis ikke så vanlig, men det kan skje, sier Peer Høvik, gynekolog på Lommelegen.no.

Les også: Frykter usynlig klamydia

Pass på fingrene...

- Dersom personen fått klamydiainfeksjon i/på øynene, vil dette kunne vise seg som «røde øyne». Det vil si betennelsesforandringer spesielt i bindehinnene og sjeldnere hornhinnene, forteller Høvik.

Men hvordan kan du egentlig få klamydia på øyet?

- Det vil vanligvis ha foregått en selvsmitte fra infeksjon i underlivet via fingre, men sjeldnere fra infisert partner. Overføring til øynene er heller sjelden hos voksne, sier gynekologen.

Det er med andre ord viktig å vaske seg godt på hendene både før og etter at du har vært i kontakt med kjønnsorganet ditt.

Les også: Klamydia kommer tilbake

Slik reagerer øyet på klamydia

Klamydia på øyenene går heller ikke helt smertefritt for seg. Høvik forteller at en nyoppstått klamydiainfeksjon på øynene vil medføre uklart syn/tåkesyn, smerter og tåreflod. Dersom infeksjonen ikke blir behandlet, kan betennelsen være langvarig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer