Strømbrudd

Du kan få kompensasjon ved strømbrudd

Hvis strømmen er borte ei viss stund, kan du få flere tusen kroner i kompensasjon fra nettselskapet.

SATSER DU HELLER PÅ VED? Nå som «fyringssesongen» nærmer seg, kan det være lurt å tenke på hvilken ved som funker best. Video: Berit B. Njarga. Manus: Kristin Sørdal. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I løpet av vinterhalvåret opplever mange å miste strømmen, skriver Huseiernes Landsforbund.

- De vanligste årsakene til strømbrudd i vintermånedene er vegetasjon (typisk trefall), snø, is og vind, sier Ragnhild Aker Nordeng, overingeniør i regulering av nettjenester hos Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE), til Dinside.

Det mange ikke er klare over, derimot, er at de kan ha krav på kompensasjon hvis strømbruddet varer så og så lenge:

Du kan gå glipp av flere tusenlapper hvis du ikke kjenner rettighetene dine når boligen plutselig «går i svart», for det er ditt ansvar å fremme krav, påpeker Huseierne.

Kun én av tre fremmer kompensasjonskrav

Ifølge NVE er det kun rundt en tredjedel av nettkundene som kan få kompensasjon som faktisk fremmer krav om dette i etterkant.

Nettselskapene på sin side er pliktige til å ha informasjon om kompensasjonsordningen på nettsiden sin, i tillegg til et skjema som kundene kan fylle ut for å kreve kompensasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer