Feriepenger

Du kan få nesten 46.000 kroner mindre feriepenger neste år

Vi har regnet ut hvor mye mindre enslige eller familier som er rammet av permitteringer må regne med i redusert feriepengeutbetaling neste sommer.

NESTE SOMMER: Mange setter sommerferieplanene i år på vent, og satser heller på utenlandstur og andre opplevelser neste sommer. Men, de som er permitterte eller har mistet jobber i år, må regne med mye mindre feriepenger neste år. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
NESTE SOMMER: Mange setter sommerferieplanene i år på vent, og satser heller på utenlandstur og andre opplevelser neste sommer. Men, de som er permitterte eller har mistet jobber i år, må regne med mye mindre feriepenger neste år. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Regjeringas reiseråd er klokkeklare: De fraråder utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige helt fram til 20. august. Dette satte nok siste spiker i kista for ferieplanene til mange nordmenn i sommer.

Derfor ser flere av oss fram til neste sommer, og håper at planene kan bli virkelighet sommeren 2021.

Samtidig er over 400.000 permitterte fra arbeidsplassene sine og lever av dagpenger nå. Noen står kanskje i fare for å miste jobben, eller har allerede gjort det. Hvordan vil det påvirke feriepengene neste år?

- Gir dobbeltsmell

I juni skal de fleste få feriepenger som normalt, da disse er opptjent i fjor, lenge før coronaviruset ga samfunns- og privatøkonomien en bråbrems. Noen bedrifter har, derimot, meldt at de frykter at de ikke har nok penger på bok til å betale sine ansatte ferielønna.

Likevel er det nok redusert feriepengeutbetaling neste sommer som vil påvirke flest, altså de som nå er permitterte eller har mistet jobben.

- Når du er permittert, mister du feriepengeopptjeningen din, som vil vises på feriepengene du får utbetalt neste år. Dessverre vil permitteringen på den måten gi dobbeltsmell: Redusert inntekt i år og mindre feriepenger i 2021, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer