Anleggsbidrag til nettselskapene

Du kan få regning på over 50.000 kroner for å sprenge strømkapasiteten

Huseiernes Landsforbund mener at NVEs ønske om å endre regelverket for anleggsbidrag gir en urettferdig kostnadsfordeling blant forbrukerne.

STRØMREGNING: Når du bygger hus og nettselskapene må utvide eller oppgradere strømnettet for at du skal få strøm, kan de kreve at du betaler anleggsbidrag. Dette kan havne på alt fra 50.000 til flere hundretusen kroner. NVE vil at nettselskapene skal ha plikt til å kreve anleggsbidrag, og har sendt regelendringene på høring. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STRØMREGNING: Når du bygger hus og nettselskapene må utvide eller oppgradere strømnettet for at du skal få strøm, kan de kreve at du betaler anleggsbidrag. Dette kan havne på alt fra 50.000 til flere hundretusen kroner. NVE vil at nettselskapene skal ha plikt til å kreve anleggsbidrag, og har sendt regelendringene på høring. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du skal bygge et nytt hus eller flytte inn i en eldre bolig og har behov for å utvide og oppgradere strømnettet for å få nok elektrisitet til husholdningen. Når nettselskapene må gjøre slike utbedringer, kan de kreve et anleggsbidrag fra deg.

Er det slik at det bare er du som får nytte av oppgraderinger, er det rimelig at du tar regningen selv, men hva om du flytter inn i et veletablert boligfelt hvor alle enhetene trenger økt strømkapasitet når det kommer en ny tilflytter? For mange vil det logiske være at regningen blir delt mellom alle boligeierne, men det kan faktisk hende at du som siste tilflytter må ta hele regningen selv.

- De husholdningene som er så uheldige at de utløser et anleggsbidrag, vil oppleve regelverket som vilkårlig og særdeles urettferdig. Regningen kan komme på alt fra 50.000 til flere hundretusen kroner, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund.

Dinside har tidligere i år skrevet om hvordan oppsett av ladestasjoner for el-biler i borettslag og sameier kan havne på én av beboernes regning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer