Skattemeldingen 2017

Du kan få skattefradrag for hjemmekontor

Men, du bør være oppmerksom på at dette kan påvirke hvorvidt du kan selge boligen din skattefritt.

FRADRAG FORHJEMMEKONTOR? Du får kun skattefradrag for hjemmekontor dersom du har et eget rom i boligen som kun brukes til inntektsbringende arbeid. Det teller dermed ikke at du svarer på e-poster ved kjøkkenbordet. Foto: Dejan Dundjerski/Shutterstock/NTB Scanpix.
FRADRAG FORHJEMMEKONTOR? Du får kun skattefradrag for hjemmekontor dersom du har et eget rom i boligen som kun brukes til inntektsbringende arbeid. Det teller dermed ikke at du svarer på e-poster ved kjøkkenbordet. Foto: Dejan Dundjerski/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Visste du at du kan få skattefradrag for å ha hjemmekontor?

Ja, det kan du, men kun hvis du har et eget rom som kun «benyttes i inntektserverv», som Skatteetaten formulerer det. Med andre ord teller det ikke hvis du svarer på e-post ved kjøkkenbordet om morgenen, eller hvis du leverer rapporten din fra sofaen om kvelden.

- Fradraget for hjemmekontor gis enten med standardfradrag på 1.800 kroner i året eller med faktiske kostnader for hjemmekontoret, sier Rolf Lothe, fagsjef i Skattebetalerforeningen.

Disse kostnadene må imidlertid sannsynliggjøres og kun gjelde hjemmekontoret, ikke selve boligdelen. Da kan du for eksempel ikke regne med det du betaler i ytre vedlikehold, forsikring og kommunale avgifter.

Boligtype har noe å si

Skatteetaten understreker et skille for om hjemmekontoret er i en fritaksbehandlet eller regnskapsbehandlet bolig.

I en fritaksbehandlet bolig benyttes minst halvparten av eieren selv regnet etter leieverdi. Dette gjelder også dersom en større del av boligen leies ut så lenge leieinntektene ikke stiger over 20.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer