Du kan få SMS-er gjennom Billettservice

Arrangementer som by:Larm kan sende deg tekstmeldinger – helt lovlig.

LOV: Meldingene fra by:Larm fortalte om hva som skjedde, og om avlyste konserter. Dette blir trolig ikke definert som markedsføring, og rammes dermed ikke av markedsføringsloven.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LOV: Meldingene fra by:Larm fortalte om hva som skjedde, og om avlyste konserter. Dette blir trolig ikke definert som markedsføring, og rammes dermed ikke av markedsføringsloven. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets by:Larm-festival i Oslo har nettopp gått av stabelen. Og alle som kjøpte billetter gjennom Bilettservice fikk i løpet av helgen flere tekstmeldinger om hvor og når konsertene foregikk.

"Hvorfor sender dere meg SMS? Hvor fikk dere nummeret? Og hva får dere til å tro at det er OK uten min eksplisitte tillatelse?" spør festivaldeltakeren Lars Bæk på Twitter.

– Samtykket til å motta informasjon fra oss til og med festivalslutt, mener vi er gjort i bestillingsprosessen hos Billettservice, sier Johannes Lund i by:Larm til DinSide.

Hundretusener fikk SMS-reklame fra Biip.no – hvorfor?

Sagt ja selv

Det han sikter til, er en liten boks som fremkommer i dét du har valgt billetter og logget deg inn for å kjøpe dem på Billettservice.no. Du kan da krysse av ved "Dine kontaktdetaljer kan bli gitt til spillested og arrangører for å holde deg oppdatert på kommende arrangement. Ønsker du å motta slik informasjon?".

Dette skal alle som har mottatt SMS-er fra by:Larm ha gjort.

Dessuten sier Billettservice dette på bunnen av bestillingssiden:

"Ved å kjøpe billett til et arrangement samtykker du i at Billettservice kan dele din e-post adresse og annen informasjon med de ansvarlige for arrangementet (f.eks., spillested, lag, artister, arrangører og ligaer), og du samtykker i at de ansvarlige for arrangementet kan kontakte deg som oppgitt i vår Personvern og informasjon om Kjøp/Henting."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer