Det finnes nemlig ingenting i regelverket som begrenser hvor lenge et reklameselskap kan oppbevare telefonnummeret ditt, dersom du en gang har samtykket til at de kan bruke det.
Loven tier
Det er heller ingenting som tyder på at vi kommer til å bruke internett mindre i årene som kommer. Derfor tyder alt på at du kan risikere å bli spammet på mobilen i evig tid.
Jurist i Forbrukerombudet, Merete Tollefsen, sa nemlig til DinSide i juli at informasjon om at du registreres i en samtykkedatabase ofte ligger gjemt i vilkårene til ulike tjenester på nettet. Så dersom du ikke leser vilkårene nøye nok, havner du fort i ulike samtykkedatabaser.
Men er det en grense for hvor lenge samtykket er gyldig?
- Dette er en viktig problemstilling, sier Tollefsen.
- Markedsføringsloven setter ingen grenser for hvor lenge et samtykke er gyldig, sier hun.
Og i følge informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra, sier heller ikke personopplysningsloven noe om hvor lenge et samtykke er gyldig.
- Men alt for lenge skal det ikke lagres, sier Skåra.
- Trekk samtykket tilbake
Skåra sier at markedsselskapene bør være konkrete på hva de ber om samtykke til, og ikke minst hvor lenge samtykket gjelder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger