Du kan få tidligere skatteoppgjør

Gode nyheter for mange nordmenn.

Vant til å vente til oktober? I år vil flere få tidligere skatteoppgjør. Foto: Per Ervland
Vant til å vente til oktober? I år vil flere få tidligere skatteoppgjør. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2011 at Skatteetaten begynte med fire datoer for skatteoppgjør, men nå blir det endringer igjen.

– Første skatteoppgjør i år sendes ut 25. juni. Deretter vil det sendes ut ukentlig, med et opphold midt på sommeren, sier Liv Sandven Slettebø i Skattedirektoratet.

For næringsdrivende og personer med store endringer i sin selvangivelse, har det vært vanlig å måtte vente til det siste oppgjøret i oktober. Slik er det ikke lenger, ifølge Skatteetaten.

Først til lønnstakere og pensjonister

Den første utsendingen starter altså 25. juni, og det er da er lønnstakere og pensjonister som vil motta skatteoppgjøret sitt. Deretter sendes det ut løpende.

Nytt av i år er at næringsdrivende og deres ektefeller kan få oppgjøret sitt i løpet av sommermånedene. Tidligere måtte disse vente til oktober. Det vil fortsatt gjelde for noen, men ikke for alle.

Siste skatteoppgjør i 2012 vil være onsdag 17. oktober.

De nye rutinene for utsendelse gjelder selvsagt både for skatteytere som har penger til gode, og for dem som må betale restskatt. Derfor er det ikke sikkert nyheten er like god for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.