Du kan få titusener tilbake

Klag på skatten.

Publisert
Sist oppdatert

Skatteoppgjøret for lønnstakere og pensjonister kom i juni. Mener du at du må betale for mye i skatt, har du fortsatt anledning til å klage på oppgjøret.

For dem som fikk skatteoppgjøret i juni er fristen 10. august, og for dem som får oppgjøret til høsten (blant andre næringsdrivende) er fristen 2. november, altså den samme dagen som innbetaling av restskatt skal betales.

Du slipper imidlertid ikke unna å betale restskatten, selv om du mener at Skatteetaten har gjort en feil. Får du medhold i klagen din får du tilbakebetalt det du har innbetalt for mye.

GLA' NYHET: Mer lønn, flere fradrag

Slik gjør du det

Klagen din må leveres skriftlig og det må fremgå hva som er feil og begrunnelsen for det. Du kan levere klagen elektronisk eller sende den som brev til skattekontoret.

Skjema for klage på likning for lønnstakere og pensjonister

Har du innenfor klagefristen bedt om opplysninger som du trenger for å kunne klage, er klagefristen tre uker etter at likningskontoret sendte deg opplysningene.

Har du ikke mottatt pliktig varsel om endringer som likningskontoret har gjort i selvangivelsen din, er fristen for å klage på dette tre uker etter at du ble gjort kjent med endringen, men ikke mer enn tre år etter inntektsåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer