Du kan forsikre bryllupet ditt

Det redder deg mot mye, men ikke alt ...

Bryllupsforsikringen dekker mye, men ikke alt. Foto: Colourbox.com
Bryllupsforsikringen dekker mye, men ikke alt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et norsk bryllup koster gjerne fra 50.000 til flere hundre tusen kroner, avhengig av størrelsen på bryllupet og parets lommebok. Mange par legger mye tid og penger i planleggingen av bryllupet. Nå kan du forsikre deg mot at ting går galt.

Det er forsikringsmegleren Norwegian Broker som tilbyr forsikringen, og de har merket en økende tilslutning til produktet fra de startet i 2007.

- Vi startet opp for i underkant av to år siden utifra en idé fra England. Der har de egne forsikringsselskaper som bare driver med bryllupsforsikringer, så det er relativt vanlig der, forteller Eirik Myrvang, seniormegler i Norwegian Broker.

Han peker på at det er mellom 20.000 og 25.000 personer som gifter seg i Norge hvert år og tror de merker en økende tilslutning til produktet fordi folk er redd for at noe skal skje etter at de har betalt store summer i depositum.

Bryllupsforsikring:

 • Forsikrer deg mot uforutsette hendelser i forbindelse med bryllup
 • Tilbys av Norwegian Broker
 • Koster 1.250 kroner eller 1.950 kroner avhengeig av hvor mye du ønsker at forsikringen skal dekke
 • - Dette er den aller viktigste forsikringen


  - Vi har sett tilfeller der noe har gått galt for brudeparet og de ender med å måtte betale dobbelt opp, sier Myrvang.

  Han forteller at de har hatt 36 prosents økning i salget av denne forsikringen siden de startet med den.

  - Det kommer også en del telefoner fra Danmark, for der er det ingen som tilbyr produktet ennå.

  Dekker mye, men ikke alt

  Ifølge nettsidene bryllupsforsikring.no kan forsikringen blant annet sikre deg hvis restauranten stenger.

  Det blir illustrert med følgende eksempel:
  Et brudepar i Oslo leide en kjent restaurant og forhåndsbetalte med et depositum på 40.000 kroner. Like før bryllupsdagen ble restauranten stengt av Mattilsynet på grunn av alvorlige anmerkninger ved en kontroll.

  Samtidig som restauranten ble stengt, valgte eierne å avvikle hele driften og var deretter som sunket i jorden. Både depositum og festlokale var borte. Heldigvis greide brudeparet å finne et nytt og hyggelig sted i siste liten. Depositumet og tilleggskostnadene på 34.000 kroner for leie av ny restaurant ble dekket av forsikringsselskapet. Uten bryllupsforsikring ville tapet kommet på 74.000 kroner.

  Men nei, hvis en av partene ikke skulle dukke opp i kirken, får du ikke penger av forsikringsselskapet. Det får du heller ikke hvis det for eksempel blir skader på bryllupsantrekket etter at seremonien er i gang.

  Vi har testet brudekjole til 700 kroner!

  - Et relativt smalt produkt

  Etter hva DinSide erfarer er det ingen av de tradisjonelle norske forsikringsselskapene som tilbyr noen spesifikk bryllupsforsikring.

  - Jeg ser ikke på stående fot hvilken forsikring som eventuelt kunne dekke det samme. Men reiseforsikringen vil kunne dekke noe, blant annet utgiftene til reisen til bryllupet, for eksempel ved sykdom. Det er relativt uvanlig med arrangementsforsikringer, men det finnes jo, sier Roald Stigum Olsen, rådgiver og pressetalsmann i TrygVesta.

  Han peker på at statistikken viser at flere og flere gifter seg og færre og færre skiller seg, og at bryllupsforsikringen kanskje kan være et tegn i tiden.

  - Men TrygVesta har ingen umiddelbare planer om å hjelpe til med bryllupet, annet enn med lykkeønskninger, sier Stigum Olsen.

  Forbrukerrådet advarer mot dobbeltforsikring

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer