Du kan fortsatt forandre på selvangivelsen

Men du må vente til du har mottatt skatteoppgjøret.

Fikk du ikke registrert endringene dine før fristen for å levere selvangivelsen gikk ut 30. april? Fortvil ikke, det er fortsatt mulig å sikre seg et korrekt skatteoppgjør.  Foto: Tuva Moflag
Fikk du ikke registrert endringene dine før fristen for å levere selvangivelsen gikk ut 30. april? Fortvil ikke, det er fortsatt mulig å sikre seg et korrekt skatteoppgjør. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordningen med leveringsfritak gjør at ingen i praksis glemmer å levere selvangivelsen. Ved midnatt 30. april leverer selvangivelsen seg selv med de opplysningene Skatteetaten har fylt inn for deg.

Men det kan jo være relevante endringer du har glemt å føre opp fristen gikk ut. Og mange ergrer seg sikkert over fradragskronene de går glipp av fordi de ikke endret selvangivelsen i tide. Men fortvil ikke, det er fortsatt mulig å endre på selvangivelsen.

Les også: Sjekk om du bør sette opp boliglånsrenten din

Kan fortsatt endre i Altinn

Skatteetaten oppgir at det fortsatt er mulig å logge seg inn i Altinn og gjøre endringer. Men gjør du endringer nå, kan det kan få konsekvenser for når du får skatteoppgjøret ditt.

– Gis de nye opplysningene så sent at skattekontoret ikke rekker å behandle dem under ordinær ligningsbehandling, behandles det som en endringssak som innebærer noen måneders ekstra saksbehandlingstid, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke.

En annen løsningen for deg som har glemt å føre opp fradrag, er å klage på skatteoppgjøret når det kommer. Skatteoppgjøret kommer i puljer, og de første får skatteoppgjøret i slutten av juni. Deretter har du en periode på seks uker hvor du kan endre på selvangivelsen i form av en klage til Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer