Sommerjobb 2019

Du kan fortsatt sikre deg sommerjobb

Her er grepene som kan gi deg jobb i sommer - men vær obs på hva du har krav på.

LØNNSOM SOMMER: Flere unge kan tjene noen kroner på å ta en sommerjobb, enten i en bedrift, eller ved å tilby enkle tjenester mot betaling i nabolaget, for eksempel plenklipping. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LØNNSOM SOMMER: Flere unge kan tjene noen kroner på å ta en sommerjobb, enten i en bedrift, eller ved å tilby enkle tjenester mot betaling i nabolaget, for eksempel plenklipping. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er like om hjørnet, og mange ungdommer og studenter jobber i ferien for å tjene noen kroner og få verdifull arbeidserfaring.

Det lønner seg som regel å være tidlig ute med å søke sommerjobb. I fjor anbefalte ekspertene å starte søkingen allerede i januar.

Har du derimot ikke søkt sommerjobb ennå, har du fortsatt sjansen. Ifølge Kristine Eia Kirkholm i Finn.no legges det fortsatt ut stillingsannonser, men det blir stadig færre jo nærmere sommeren vi kommer.

Nedgang i utlysninger

Det har blitt lyst ut i overkant av 7000 sommerjobber på Finn.no så langt i år. Dette er en nedgang på rundt fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Samtidig merket vi en stor økning i sommerjobber i fjor sammenlignet med 2017. I fjor så vi, for eksempel, at det ble lagt ut veldig mange stillinger i februar, mens det i 2017 kom ut nesten like mange stillinger i mai som februar, sier Kirkholm til Dinside.no.

Dette bør du gjøre

Hennes beste tips er å gå inn på Finn, sortere jobber i nærheten av deg og sende søknader. Det er jo også en mulighet for at sommerjobben kan bli en deltidsjobb etter ferien, så se også hva som ligger ute av deltidsstillinger i nærområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer