Du kan få mer i skattepenger:

Du kan gjøre endringer i skattemeldingen i tre år

Det er ikke for sent å få igjen på skatten for 2016.

ENDRE SKATTEMELDINGEN: I hele tre år kan du endre skattemeldingen, om du skulle finne feil eller mangler. Foto: NTB/Scanpix
ENDRE SKATTEMELDINGEN: I hele tre år kan du endre skattemeldingen, om du skulle finne feil eller mangler. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Publisert første gang 22. juni 2017. Oppdatert 25. oktober.

De første skatteyterne fikk skatteoppgjøret allerede i juni, mens onsdag 25. oktober er datoen for siste pulje med skatteoppgjør. Dermed er det mange som først i dag har funnet ut om de har skatt til gode for 2016 - eller må belage seg på å betale tilbake i form av restskatt.

Men ble det tynt med skattepenger på deg i år, samtidig som du vet at du så litt raskt over tallene i skattemeldingen før du leverte?

Det trenger faktisk ikke være for sent å få igjen på skatten for deg - hvis du har glemt noen fradrag.

Du kan gjøre endringer i tre år

Fra 1. januar i år ble det innført en ny skatteforvaltningslov, som innebærer flere endringer for deg som skattebetaler. Som at du som skatteyter har et større ansvar enn tidligere, for at alt er riktig.

Én av disse endringene er at mens du tidligere måtte klage på skatteoppgjøret, står du nå fritt til å gjøre endringer i hele tre år i allerede leverte skattemeldinger.

Altså kan det lønne seg å ta en ekstra titt på skattemeldingen. Her kan du lese mer om hvilke fradrag du bør dobbeltsjekke at er kommet med.

Har du brukt leveringsfritak?

Da det første skatteoppgjøret kom i juni, kunne Merete Bergeland Jebsen i Skatteetaten informere om at mange benytter leveringsfritak, altså at de ikke gjorde endringer i skattemeldingen. Hennes råd er å dobbeltsjekke at all inntekt og formue er med, og alle fradrag du kan ha krav på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer