Du kan ha krav på prisavslag

Ny nettportal hjelper deg med forbrukerspørsmål og annen juss.

Nettstedet Jusinfo inneholder masse informasjon du kan ha bruk for, blant annet i kjøpssituasjoner. Foto: Jusinfo.no
Nettstedet Jusinfo inneholder masse informasjon du kan ha bruk for, blant annet i kjøpssituasjoner. Foto: Jusinfo.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forutsetningen for å kreve prisavslag er at det foreligger en mangel, og at mangelen ikke rettes eller at gjenstanden ikke omleveres i samsvar med det som står i forbrukerkjøpsloven.

Dette er bare noe av det du kan lese mer om hvis du besøker det nystartede nettstedet Jusinfo.no. Ingen andre juridiske nettportaler inneholder så mye juridisk informasjon og selvstendige fremstillinger av rettsstoff innenfor vanlige rettsområder, ifølge advokatfirmaet RUV, som står bak nettsiden.

Tjenesten er helt gratis å bruke, og utvalget av rettsstoff inneholder forbrukerjuss og praktiske spørsmål for personer som befinner seg i ulike typer tvister. Alt fra angrerett til skilsmissespørsmål gjennomgås grundig på nettsidene.

>>> Et nettsted du bør bokmerke

Mye god hjelp å få

Trenger du hjelp med juridiske spørsmål uten at det koster skjorta, har du også flere andre muligheter:

  • Forbrukerrådet:Hjelper deg med forbrukerspørsmål, både gjennom informasjon på sidene eller gjennom konkret hjelp med enkeltsaker. Du bør også kjenne til underkanalene. Finansportalen.no og ForbrukerEurpoa.no
  • Webjuristene:Nettbasert jusstjeneste som tilbyr å gjøre jobben til cirka halvparten av det som er gjennomsnittlig advokatpris. Kundene får hjelp ved å kommunisere og utveksle dokumenter med sin webjurist, og du kan henvende deg uansett hvor i landet du bor.
  • Bruk jusstudentene! Både i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø finner du rettshjelporganisasjoner drevet av jusstudenter. Disse er helt gratis, så bruk dem. Eksempler på slike er Jurk.no (for kvinner), Jussbuss.no og Jussformidlingen.no.
  • SE OGSÅ: Slik sparer du penger hos legen

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer