Du kan handle både alkohol og dagligvarer på kreditt

Mens Posten ikke aksepterer kredittkort i noen av sine salgskanaler.

STADIG MER UTBREDT: Det er ikke så veldig lenge siden for eksempel dagligvarebutikkene ikke godtok kredittkort. Nå er det vanlig nesten over alt. Foto: Per Ervland (ill.)
STADIG MER UTBREDT: Det er ikke så veldig lenge siden for eksempel dagligvarebutikkene ikke godtok kredittkort. Nå er det vanlig nesten over alt. Foto: Per Ervland (ill.) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere aktører aksepterer betaling med kredittkort, og det vil sikkert overraske mange at både Vinmonopolet og de aller fleste dagligvareforretninger nå aksepterer kredittkort som betalingsmiddel. Det er Visa og MasterCard som har den bredeste dekningen, mens noen også aksepterer American Express og Diners.

Svenskevennlig

Det er bortimot full såkalt brukerstedsdekning i dagligvareforretninger, ihvertfall hos de store kjedene. Rema 1000 og Coop oppgir at de aksepterer Visa og MasterCard i samtlige av sine butikker. Coop tar i tillegg American Express og Diners i utvalgte butikker.

– Dekningen er ikke lik i alle butikker. Vi har åpnet for å bruke flere typer kredittkort der det er et kundegrunnlag for det. Dette er gjerne butikker på typiske turistdestinasjoner, forteller Kristin Paus i Coop.

Les også: Restauranten som gir deg eget kredittkort

NorgesGruppen oppgir at de var først ute med å åpne for bred bruk av kredittkort i dagligvarehandelen. De har også den bredeste dekningen – samtlige kjeder skal akseptere både Visa, MasterCard, Diners og American Express.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer