Du kan kreve låne-PC

Sender du produktet på reparasjon, må butikken låne deg noe tilsvarende.

KRAV: Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet bekrefter at kunden kan kreve å låne et tilsvarende produkt fra butikken. Destod dårligere produktet er, destod fortere må reparasjonen gå.  Foto: FORBRUKERRÅDET
KRAV: Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet bekrefter at kunden kan kreve å låne et tilsvarende produkt fra butikken. Destod dårligere produktet er, destod fortere må reparasjonen gå. Foto: FORBRUKERRÅDET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden kjøpte Pawel Bilas en flunkende ny Macbook Pro for omlag 20.000 kroner. Den skulle han bruke til sine studier på Westerdals, og frilansoppdrag som grafisk designer.

Nylig leverte han den til service hos Humac, da harddisken lagde ulyder, og grafikk-kortet til tider tegnet grønne prikker på skjermen.

En uke etter ba han Humac om å få låne en maskin for å gjennomføre studier og jobb.

– Beklager, vi har ingen ledige lånemaskiner. Men vi kan sette deg på venteliste, var svaret han fikk på butikken hos Oslo City.

Anita måtte krangle seg til ny Mac fra Humac

Fikk ødelagt maskin

Dette godtok ikke Bilas. Han samlet attester fra skolen sin som bekreftet at han trengte datamaskin til studiet, og sendte en skriftelig klage til Humac. Og plutselig fikk han en maskin til utlån samme dag.

Men denne viste seg å ha ødelagt skjerm, og dessuten fikk verken Bilas eller de ansatte på Humac konfigurert den riktig. Dermed var heller ikke dette til mye hjelp, og Bilas måtte nok en gang forlate Humac uten Mac. Det eneste butikken kunne tilby han, var å vente noen dager på en annen maskin som ikke skulle egne seg til stort annet enn tekstbehandling. Dette ble meningsløst for designeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer