Søke sommerjobb

Du kan lage din egen sommerjobb

Ruter gir deg lønn for arbeid du finner på selv i sommer, og pengene hentes fra billettinntektene.

KREATIV SOMMERJOBB: Det kan være vanskelig å finne sommerjobber som er ledige og passer deg, men nå har du faktisk mulighet til å ta enda mer kontroll over søkeprosessen. Kollektivselskapet Ruter tilbyr deg lønn for sommerjobber du finner på selv. Vil du søke, må du sende inn søknad innen 27. mai, gjerne med video og bilder av det du vil jobbe med. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix
KREATIV SOMMERJOBB: Det kan være vanskelig å finne sommerjobber som er ledige og passer deg, men nå har du faktisk mulighet til å ta enda mer kontroll over søkeprosessen. Kollektivselskapet Ruter tilbyr deg lønn for sommerjobber du finner på selv. Vil du søke, må du sende inn søknad innen 27. mai, gjerne med video og bilder av det du vil jobbe med. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På busser, trikker og t-baner i osloområdet kan du i disse dager se fargerike plakater hvor det står: «Hva vil du jobbe med i sommer? Bestem selv!».

Kollektivselskapet Ruter har nemlig kjørt i gang en kampanje hvor alle over 15 år kan sende inn en søknad hvor de foreslår hva de vil ha som sommerjobb. Dersom de blir utvalgt, får de lønn av Ruter hele arbeidsperioden.

Hittil har det blitt sendt inn over 50 søknader. Det er varierende og kreative søknader, blant annet fra yogainstruktører, dukketeatergrupper, dansere og ansiktsmalere, ifølge kommunikasjonsrådgiver Knut-Martin Løken.

Kollektivreisende betaler for sommerjobbene

Du som er trofast kollektivreisende og ikke har tenkt å søke sommerjobb hos Ruter, lurer kanskje på hvor pengene til lønningene kommer fra.

- I likhet med de fleste bedrifter har vi et markedsføringsbudsjett, og det er dette vi bruker til å lage kampanjen og betale de som får sommerjobb, sier Løken.

Halvparten av Ruters inntekter kommer fra kollektivreisende og ellers som tilskudd fra eierne, altså Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer