Du kan miste bonusen

FORSIKRING: Opptjent bilbonus varer ikke evig. Går du og kjæresten over fra to til én bil, settes den ene bonusen på vent før den slettes. Det gir mye høyere pris senere.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Jo nyere og dyrere bil du har, jo mer opptatt blir du av å opparbeide deg bonus på bilforsikringen.

Grunnen er enkel: Bonus gir kutt i forsikringspremien.

Men hva skjer den dagen du selger din egen bil og kjøper en ny sammen med kjæresten? Slik reglene er, risikerer du faktisk å miste deler av bonusen dersom du og kjæresten har gått over fra to til én bil og byttet forsikringsselskap.

Vår leser Pål Johannessen tilhører denne gruppen. Han fikk i første omgang beskjed om at hans opparbeidede bonus var tapt.

På vent

- Jeg og dama hadde kjørt hver vår bil i flere år, og opparbeidet hver vår bonus på forsikringen, sier Johannessen. - Da vi giftet oss, gikk vi over til kun én bil og byttet forsikringsselskap.

- Nå har vi imidlertid bestemt oss for å kjøpe nok en bil. Men når jeg kontaktet mitt nåværende forsikringsselskap, fikk jeg beskjed om at den gamle bonusen var foreldet og at vi ikke lenger kunne dra nytte av den, sier han.

Fakta er altså at opptjent forsikringsbonus settes på vent i tre år når den ikke brukes. Når de tre årene er omme, kan bonusen forsvinne.

Har du mistet forsikringsbonusen din?

(Avsluttet)
Ja(36%) 149
Nei(34%) 141
Håper ikke det(29%) 119
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Dette gjelder selv om begge ektefellene kjører parets felles bil, og ikke minst er det viktig å få fram at bortfallet skjer uten at kunden varsles om det, sier Johannessen. - Etter min mening er dette en stor felle. Tenk bare på par som skiller lag etter fire år, eller hva situasjonen blir dersom du skille miste din ektefelle. Dere risikerer faktisk at en av dere plutselig sitter igjen med null i bonus, sier han.

Det hjalp å klage

- Da jeg kontaktet forsikringsselskapet første gangen, fikk jeg altså beskjed om at bonusen som var blitt satt på vent, var tapt. Dette fant jeg meg selvfølgelig ikke i. Og heldigvis – det hjalp å klage. Jeg har nå nettopp fått bekreftet at både jeg og min kone vil få våre opparbeidede bonuser. I praksis måtte jeg dokumentere at vi begge to hadde brukt bilen uten skade, sier Johannesen. Han er ikke i tvil:

- Moralen er enkel: Pass på at du ikke mister din opptjente bonus. Sier selskapet at den er tapt, bør du absolutt klage, avslutter Pål Johannessen.

Trykk her for å se hvordan Vesta og Gjensidige håndterer bonusrettighetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer