Du kan miste bonusen

FORSIKRING: Opptjent bilbonus varer ikke evig. Går du og kjæresten over fra to til én bil, settes den ene bonusen på vent før den slettes. Det gir mye høyere pris senere.

Publisert
Sist oppdatert

Jo nyere og dyrere bil du har, jo mer opptatt blir du av å opparbeide deg bonus på bilforsikringen.

Grunnen er enkel: Bonus gir kutt i forsikringspremien.

Men hva skjer den dagen du selger din egen bil og kjøper en ny sammen med kjæresten? Slik reglene er, risikerer du faktisk å miste deler av bonusen dersom du og kjæresten har gått over fra to til én bil og byttet forsikringsselskap.

Vår leser Pål Johannessen tilhører denne gruppen. Han fikk i første omgang beskjed om at hans opparbeidede bonus var tapt.

På vent

- Jeg og dama hadde kjørt hver vår bil i flere år, og opparbeidet hver vår bonus på forsikringen, sier Johannessen. - Da vi giftet oss, gikk vi over til kun én bil og byttet forsikringsselskap.

- Nå har vi imidlertid bestemt oss for å kjøpe nok en bil. Men når jeg kontaktet mitt nåværende forsikringsselskap, fikk jeg beskjed om at den gamle bonusen var foreldet og at vi ikke lenger kunne dra nytte av den, sier han.

Fakta er altså at opptjent forsikringsbonus settes på vent i tre år når den ikke brukes. Når de tre årene er omme, kan bonusen forsvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.